Vatan Partisi Mısır’da: IŞİD’in, PKK’nın ve İhvan’ın ardında ABD var

Ankara’da yaşanan terör saldırısı sonrası, Mısır ve Arap dünyasının önde gelen gazetecilerinden Osama Kamal, Vatan Partisi Mısır Temsilcisi Onur Sinan Güzaltan’ın görüşlerine başvurdu.

Abone ol

Mısır’ın önde gelen sunucularından Osama Kamal’ın Cairo 360 adlı programına bağlanan Vatan Partisi Mısır Temsilcisi Onur Sinan Güzaltan, Ankara’daki patlamayı değerlendirdi.

“Türkiye’de Türk ve Kürt halkı arasında bir sorun olmadığını fakat emperyalist kuvvetlerin bu tür saldırılarla ülkeyi etnik çatışmaya sürüklemeye çalıştığını" belirten Güzaltan, "ülkemizi bölemeyecekler” ifadelerini kullandı.

“Mısır halkının bu tür terör saldırılarını İhvan’ın eylemlerinden tanıdığını" belirten Güzaltan, "IŞID, İhvan veya PKK hepsinin arkasındaki güç aynı ABD” ifadelerini kullandı.

Güzaltan, Türkiye’nin bu noktaya gelmesinden PKK ile müzakere yapan ve dış politikada cihatçılara destek veren AKP hükümetinin sorumlu olduğunu belirtti.

Güzaltan saldırının Türkiye’nin PKK’ya ve Rusya’nın IŞID’e başlattığı askeri harekatların üzerine gelmesine dikkat çekerken, "Türkiye’nin terörle mücadelesini engellemeye çalışıyorlar" ifadelerini kullandı.

PKK’nın saldırı sonrası sözde eylemsizlik kararı almalarının dikkat çekici olduğunu belirten Güzaltan, Ankara’daki saldırı ve eylemsizlik kararının zamanlamasına dikkat çekti.

"AKP, IŞID’e destek veriyor mu" sorusunu yanıtlayan Güzaltan, "IŞID, PKK veya İhvan bu örgütlerin arkasında ülkelerimizi bölmeye çalışan ABD istihbaratı vardır, IŞID dün Irak ve Suriye’de istikrarı bozmak için kullanıldı, bugün ise Türkiye’de istikrarsızlık yaratmak için kullanılıyor" ifadelerini kullandı.

ulusalkanal.com.tr

Nükleer anlaşmaya onay Dünya Sırrı Sakık'a hapis cezası Dünya İran Meclisi Ulusal Güvenlik ve Dış Siyaset Komisyonu Başkanvekili Ulusal Kanal’a konuştu Dünya ABD, PKK'yı ordulaştırıyor! Pentagon doğruladı Dünya