Başbuğ'dan Atatürk'süz Çanakkale filmine sert tepki: Yalan söylüyorlar

Çanakkale Zaferi'nin Atatürksüz anlatıldığı Son Mektup filmine bir eleştiri de Emekli Orgeneral İlker Başbuğ'dan geldi. Başbuğ "filmin yönetmeni 'Deniz harekatı olduğu için Atatürk yoktu’ diyor. Yalan söylüyor." diye konuştu.

Abone ol

Emekli Orgeneral İlker Başbuğ, Çanakkale Deniz Zaferi'nin anlatıldığı Son Mektup filminde Atatrük'ün yer almamasını eleştirdi.

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, ‘20. Yüzyılın Lideri Mustafa Kemal’ başlıklı konferans vermek üzere Isparta’ya gitti. Gündeminde, Çanakkale Zaferi'ni Atatürk olmadan anlatan Son Mektup filmi de vardı. http://filmseslendirme.com/

Başbuğ, "18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin yıldönümünü kutladık. Bir iki densizlik oldu. Bir film çevrilmiş, Atatürk hemen hemen filmde hiç geçmiyormuş. O gün İTÜ’deydim. Orada ‘Çanakkale Savaşları’nın her karesinde M. Kemal Atatürk vardır’ dedim." şeklinde konuştu.

Başbuğ, bu konuşmasının ardından, film yönetmeninin kendisini savunan bir demeç verdiği söyledi. Ve o savunmaya şöyle yanıt verdi: "Sonra bir gazetede o filmi çekenin savunmasını okudum. Diyor ki ‘ben deniz savaşını çektim. Deniz harekatı olduğu için Atatürk yoktu’ diyor. Yalan söylüyor. Çanakkale’de ilk mermi atımı 19 Şubat 1915’tir. Atatürk orada Bolayır bölgesinde komutan. Müttefikler küçük bir birlikle karaya çıkarma yapmak ister. Atatürk bu duruma müdahale eder"

ulusalkanal.com.tr

HDP'nin baraj aşma propagandasına Aleviler'den sert tepki Gündem CHP'nin 100. yıl simgesine tepki Gündem Boğazlıyan Kaymakamı Kemal Bey ölümününün 96. yılında anıldı Gündem Soykırım yalanı anlatıldı Gündem