Bakanlar Kurulu toplantısının ardından ilk açıklama

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından açıklama yaptı. Arınç, Irak ve Suriye tezkerlerinin birleştirildiğini ve Meclis'e tek tezkere olarak sevk edildiğini söyledi.

Abone ol

Saat 11.30'da başlayan Bakanlar Kurulu toplantısı saat 18.30 civarında bitti. Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, toplantı sonrası açıklama yaptı.

Gündemin en sıcak konusu ise tezkereler oldu. Arınç, tezkerelerin iki tezkerenin birleştirilmesini ve bütün tedbirleri bir arada ele alan bir metin üzerinde çalıştıklarını açıkladı. Arınç, Irak ve Suriye tezkerelerinin tek tezkere halinde Meclis'e sevk edildiğini söyledi.

Arınç, Bakanlar Kurulu'nda brifing veren Genelkurmay Başkanı'nın, yılda en az 1 kere kapsamlı brifing vermesine karar verildiğini söyledi.

Arınç, 6 maddelik açılım yasası ile ilgili usul ve esasları belirlediklerini açıkladı. Açılım kapsamında kurulacak birimler belirlendi. Bu kapsamda "Çözüm Süreci Kurulu" oluşturulacak.

ulusalkanal.com.tr

Doğu Perinçek'ten Fransa ve Ermenistan'ın müdahil olmasına ilk tepki Gündem Tutuklu yakınlarıyla AYM'ye çağrı: Artık kararı verin Gündem O kumpasın görüntüleri ortaya çıktı! Gündem "Gavat" davasında gazeteciye 7 bin lira ceza! Gündem