Yurt dışına kaçan FETÖ'cüleri yakalamak için düğmeye basıldı

Milli İstihbarat Teşkilatı, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra yurtdışına kaçan FETÖ'cü askerilerin peşine düştü. MİT, Avrupa'nın dört bir yanında operasyonel çalışmalara başladı.

Abone ol

15 Temmuz Amerikancı darbe girişimi sonrasında yurtdışına kaçan FETÖ'cü askerleri yakalamak için Milli İstihbarat Teşkilatı düğmeye bastı.

Yunan gazetesi Proto Thema'nın CIA kaynaklarına dayandırdığı habere göre MİT ajanları Avrupanın dört bir yanına yayıldı.

MİT ekibine, MİT Başkanı Hakan Fidan'ın talimatlarını kontak kurmadan yerine getirme ve hedefe yönelik bağımsız hareket etme yetkisi verildi. Ekiplerin tepit edilmemesi için birbirleri ile iletişim kurmaları yasaklandı. Hedefi tespit eden ekiplere içinde bulunduğu şartlara göre kaçırma ve gerekirse öldürme yetkisi verildiği belirtildi.

Yunan basını operasyonu MOSSAD'ın, 1972'de Münih Olimpiyatları’nda İsrailli atletlerin öldürülmesi ile başlattığı "Gideon Kılıcı" operasyonuna benzetti.

1972’de dönemin İsrail Başbakanı Golde Meir, MOSSAD’a tam yetki vermiş ajanlar dünyanın dört bir yanında bu olayın sorumlularını arayıp, bulup infaz etmişti.

ulusalkanal.com.tr

PYD/PKK'nın silahları Batı'dan Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Artık yetti' dedik Gündem Cizre şehitleri son yolculuğuna uğurlandı Gündem Saldırıda kullanılacağı ihbar edilen minibüs Cizre'de ele geçirildi Gündem