Çocuk yaşta evlilikler nasıl önlenir?

Hükümet çocuk yaşta evliliklerin önlenmesi için bazı düzenlemeler yapmaya hazırlanıyor. Prof. Dr. Aysel Çelikel düzenlemenin ne anlama geldiğini Ulusal Kanal'a anlattı. Çelikel'e göre evlilikleri önlemenin tek yolu kız çocuklarını okula yollamak. Oysa AKP'nin getirdği 4+4+4 sistemi ile okula gitmeyen çoçuk sayısı arttı.

Abone ol

Hükümet çocuk yasta evliliklerin önüne geçmek için düzenleme getirmeye hazırlanıyor. 6 Bakanlığın hazırladığı yol haritası tamamlandı.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Aysel Çelikel getirilmek istenen düzenlemeyi değerlendirdi.

Çelikel, çocuk yaşta evliliklerin nasıl önlebileceğini anlattı.

Hükümetin düzenlemesinin içinde de "12 yıllık zorunlu eğitimi uygulayacağız" hedefi var. Ancak bizzat AKP hükümetinin 4+4+4 eğitim sistemi ile okula gitmeyen cocukların oranı yükseldi. 50 bin öğrenci hiçbir eğitim kurumuna kayıtlı değil. Açık lisedeki kayıtlı öğrenci sayısı 1 milyonu geçti.

Hükümet, çocuk evlilikleri önlemek için imamları da kullanacak. İmamlar vatandaşları bilgilendirecek.

Ceza kanununda da değişiklik planlıyor. 15 yaş altında evliliği "nitelikli cinsel istismar" sayan düzenleme 16-17 yaş grubu çocuklar için de uygulanacak.

Prof. Dr. Aysel Çelikel, başka tedbirlerin de alınması gerektiği görüşünde.

Haber: Meral Akkaya

Kamera: Şengül Derin

ulusalkanal.com.tr

Kadınlara çok kritik uyarı! Sağlık Dünya literatüründe tek! Sağlık "Hastanelerde nöbet tutmayacağız" Sağlık Yemek mi yemiyor? Kural mı koymalıyız? Sağlık