Gülen Amerikan Gazetesi'ne konuştu

Önceki gün "yabancı basına konuşmam" diyen Fethullah Gülen, Amerikan Wall Street Journal Gazetesi'ne röportaj verdi. Cemaatin AKP'ye alternatif parti fikrine sıcak baktığını belirten Gülen, CHP'ye destek vereceği söylentilerini de yalanlamadı.

Abone ol

Fethullah Gülen, Amerikan The Wall Strett Journal Gazetesi'ne röportaj verdi.

Gülen, e-posta yoluyla yapılan röportajda "AKP'ye siyasi bir alternatifin oluşmasına sıcak baktığını" belirtti. Gülen'e yerel seçimlerde CHP'ye destek vereceği şeklindeki haberler de soruldu. Gülen cemaatin CHP'ye destek verebileceği haberlerini yalanlamadı.

Gülen, "Fırsatlar geldiğinde Cemaat üyeleri, tıpkı diğer vatandaşlar gibi seçimlerini değerler üzerinden yapacaktır.

İnsanlar seçimlerini öz değerlerini paylaşanlarla aynı doğrultuda yapabilirler" dedi.

Fethullah Gülen, Emniyet, yargı ve bürokrasideki görevden almalarla ilgili de konuştu. Gülen, "İdeoloji, sempati veya dünya görüşüne göre yapılan tasfiyeler, şimdiki hükümetin sonlandırmaya söz verdiği geçmişin uygulamalarıydı" ifadelerini kullandı.

Gülen "Birkaç ay önce kahramanlar olarak anılan polis ve yargı üyelerinin, şimdi kışın ortasında herhangi bir inceleme olmadan, aniden yerlerinin değiştirilmesi ironik bir durum" dedi.

ulusalkanal.com.tr

Erdoğan'dan çarpıcı açıklamalar Gündem "Orantısız" değil "yetersiz" Gündem Erdoğan'a Brüksel'de 'Hırsız var' protestosu Gündem “Şike davası cemaat işi“ Gündem