Referandum öncesinde tansiyon yükseliyor!

Kırım'da Pazar günü yapılacak olan bağımsızlık referandumu için ABD Başkanı Obama, Almanya Başbakanı Merkel ve G7 liderlerinden Rusya'ya sert bir dille uyarı geldi. Obama ''Rusya, Bedellerini ödemek zorunda kalacak'' dedi.

Abone ol

Kırım'da yapılacak olan bağımsızlık referandumu öncesinde tansiyon yükseliyor. Başta ABD Başkanı Obama ve Almanya Başbakanı Angela Merkel olmak üzere, G7 liderleri, Rusya'yı, Kırım'ı ilhak etmemesi için sert bir dille uyardı.

Ukrayna Başbakanı Arsenay Yatsenyuk ile görüşen ABD Başkanı Obama Rusya'yı "bedel ödetmekle" tehtid etti.

'Rusya'ya söyleneye devam edeceğiz ki, eğer şu anda izledikleri yolu izlemeye devam ederlerse, sadece biz değil, Avrupa Birliği ve uluslararası toplum, Rusya'nın uluslararası kanunları ihlal etmesinin bedellerini ödemesi yoluna başvurmak zorunda kalacak'

Almanya Başbakanı Angela Merkel ise, Alman Parlamentosunda yaptığı açıklamada, Rusya'nın, Ukrayna'nın birliğini ihlal ettiğini ifade etti. Merkel. Passauer Neuen Presse gazetesine de konuşan Merkel, “Bir ülkenin toprak bütünlüğünün göz önünde bulundurulması gerekir. Sınırlar tek taraflı olarak değiştirilemez” dedi.

G7 liderleri de Kırım'da yapılacak referandumu tanımayacaklarını belirtti. Rusya'nın Kırım bölgesinin statüsüne dair referandumu desteklemesine son vermesini istedi. Beyaz saray tarafından yayımlanan G7 liderlerinin açıklamasında "Eğer Rusya Federasyonu böyle bir adım atarsa biz de bireysel ve toplu olarak ilave adımlar atacağız" ifadesi kullanıldı.

ulusalkanal.com.tr

Burakcan Kahramanoğlu cinayetini DHKP-C üstlendi Gündem Hurşit Tolon'un tahliye talebi reddedildi Gündem Tansiyon yükseldi Gündem Muhalefetin keskin nişancıları Gündem