14 bin ÖSO militanı o şehri terk etti

Suriye Ordusunun kuşatması altındaki Halep'te bulunan 14 bin ÖSO militanı şehri terk etti, örgüt lideri Cemal Maruf ise Türkiye'ye kaçtı. Bu iddiayı Radikal yazarı Murat Yetkin gündeme getirdi. İddianın kaynağı ise Ankara'daki üst düzey güvenlik birimleri.

Abone ol

AKP Hükümetinin Esad rejimine karşı desteklediği Özgur Suriye Ordusunun 14 bin militanı, Suriye Ordusunun kuşattığı Halep'i terk etti. Dikkat çeken bu iddia gazeteci Murat Yetkin'den geldi.

Suriye'de yaşanan son gelişmeleri kaleme alan Yetkin yazısında dikkat çeken ayrıntılara yer verdi.

Yazısında; Nusret Cephesi'nin IŞİD'e ateşkes teklifi götürdüğünü ancak IŞİD'in bunu reddettiğine yer veren Murat Yetkin'in bir diğer iddiası İdlib kırsalında El Kaide'nin Suriye kolu Nusra Cephesi'nden darbe yiyen ÖSO'nun dağıldığı oldu.

Yetkin, Özgür Suriye Ordusu'na bağlı 14 bin milisin Halep'ten çekildiği, liderleri Cemal Maruf'un ise Türkiye'ye kaçtığı, Ankara'daki üst düzey güvenlik kaynaklarınca doğrulandı. İsminin açıklanmaması kaydıyla görüştüğüm bir kaynak "Doğrudur, Maruf halen Türk devletinin misafiri" dedi ancak hangi şehirde olduğu bilgisini vermedi. " dedi.

Yetkin, 14 bin ÖSO savaşçısının Türkiye'ye geçip geçmediği, geçtiyse ne kadarının geçtiği konusundaki soruların cevapsız kaldığını; Halep ile Türk sınırı arasındaki alanda bulunan ÖSO kamplarının dağıldığı bilgisine de yer verdi.

Halep'in kuzey kesimini ile Cilvegözü Sınır Kapısı'nın Suriye tarafındaki Bab el-Hava'yı elinde tutan ÖSO, bu alanı iki hafta kadar önce boşalttı. Bölgenin kontrolü Esad'a bağlı güçler ile bazı küçük grupların elinde. Batı tarafından ÖSO'ya aktarılan silah ve malzemenin bir kısmı da El-Nusra dâhil radikal güçlerin eline geçmiş durumda.

ulusalkanal.com.tr

Emektar Gazeteci: ''İsveç sağlık sektörü bitmiş'' Dünya Vefakar köpek! Dünya Kudüs'te sinagoga saldırı Dünya Almanya Cumhurbaşkanı yumurtanın hedefi oldu Dünya