Atatürk'ün beyaz vagonu taşınıyor

Atatürk’ün yurtiçi seyahatlerinde kullandığı tarihi beyaz vagon, İzmir Alsancak Garı önünden kaldırılıyor. Gerekçe olarak 13 yıldır sergilenen vagonun hava koşullarından olumsuz etkilenmesi gösterildi.

Abone ol

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 1926 yılından 1937 yılına kadar yurtiçi gezilerde kullandığı tarihi beyaz vagon yeni adresine taşınıyor.

İzmir Alsancak Garı’nda sergilenen beyaz vagon, TCDD’nin aldığı karar ile 13 yıldır bulunduğu noktadan kaldırılması işlemi başladı.

Yetkililerden alınan bilgiye göre tarihi beyaz vagonun hava şartlarından olumsuz etkilenmemesi için, yine alsancak garı içerisinde bulunan bu korunaklı alana taşınması planlanıyor.

Atatürk’ün yurt içi gezilerinde kullanılan vagon açık havadan kapalı alana taşınacak. Beyaz Vagon Alsancak Garı’nın sergi alanına çekilecek. Burada Cumhuriyet döneminde kullanılan Doktor Vagonu ile birlikte sergilenecek.

Vagonun etrafında bulunan demir korkuluklar bu sabah itibariyle söküldü. Tarihi beyaz vagonun yeni yerine taşınma işleminin ise bu gece saatlerinde tamamlanması hedefleniyor.

Atatürk’ün kullandığı “Beyaz Vagon” TCDD Alsancak Gar Mescidi ile yan yana idi. Vagonun taşınmasıyla Mescid alanı da genişleyecek. Bir süre önce de Mescid’e led aydınlatma yapılmıştı.

ulusal.com.tr

Tunç Soyer'den skandal işe alım Gündem İzmir fayının 7 büyüklüğünde deprem ürettiği tespit edildi Gündem Dışişleri Bakanlığı: AB, Doğu Akdeniz'e ilişkin itidal çağrılarını Yunanistan ve GKRY'ye yapmalı Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklayacağı müjde ne? Açıklama saati belli oldu Gündem