Kurbağalıdere kenarına otel yapılmasına Kadıköy Belediyesi itiraz etti

Kötü kokusu ve rengi ile yıllardır Kadıköylüleri isyan ettiren Kurbağalıdere kenarına yapılmak istenen 12 katlı otel için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, parsel bazlı imar değişikliği ile onay verdi. Duruma tepki gösteren Kadıköy Belediyesi, değişikliğin iptali için hukuk mücadelesi başlattı.

Abone ol

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İstanbul'da yıllardır ıslah edilemeyen Kurbağalıdere kenarına otel yapımı için harekete geçti.

Bakanlık, Eski Salı Pazarı arazisi olarak da bilinen 3 bin metrelik alana otel yapılması için imar planları değiştirilerek askıya çıkardı.

26 Temmuz'a kadar askıda olacak değişikliğe ilk itiraz Kadıköy Belediyesi'nden geldi.

Bakanlığın özel statülü arazilere imar verme yetkisinin olmadığını belirten Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, değişikliği doğru bulmadıklarını söyledi.

Nuhoğlu, bakanlık eliyle parsel bazda değişiklik yapılarak, arazinin peşkeş çekildiği görüşünde...

Kurbağalıdere ıslahının halen tamamlanmadığını hatırlatan Aykurt Nuhoğlu, tehdidin ciddi anlamda devam ettiğini kaydetti.

Haber: Gökhan Çelik - Kamera: Bülent Ünal

ulusalkanal.com.tr

İstanbul'da güvenlik seviyesi en üst düzeyde Yurt Suç makineleri Alanya'da yakaladı Yurt 'Ben insanım, o hayvan vursam ne olacak' Yurt İşten çıkarılan temizlik işçisi kendisini yakmaya kalktı Yurt