İstanbul'un kent içindeki tek oksijen alanı Fatih Ormanı yok edilecek

İstanbul'un kent içindeki tek oksijen alanı Fatih Ormanı yok edilecek. Üstelik "Tabiat projesi" adı altında... Orman alanına villa, çarşı, müze ve lokanta gibi yapılar yapılmasına karşı çıkan vatandaşlar, ÇED toplantısını protesto etti.

Abone ol

Yeşile hasret kalan İstanbul'un, kalan son ormanları da yok olma tehlikesiyle karşı karşıya.

Belgrad Ormanı sınırları içinde yer alan Fatih Ormanı’nın imara açılacağı iddiası halkın tepkisini çekti.

2008’de Tabiat Parkı olarak ilan edilen, 2011 yılındaysa ismi “Parkorman Tabiat Parkı” olarak değiştirilen orman için, Bilgili ve Doğuş Grubu tarafından ÇED başvurusu yapıldı.

Villa, çarşı, müze ve lokanta inşa edilmesini içeren projeye karşı vatandaşlar, Fatih Ormanı önünde toplandı. Kuzey Ormanları Savunması ve Fatih Ormanı İnisiyatifi'nin çağrısıyla toplanan vatandaşlar, projenin görüşüleceği ÇED toplantısını protesto etti.

Şehir Bölge Planlamacıları İstanbul Şubesi adına konuşan Ayşe Yakıcı, orman alanının yapılaşmaya açılmasına neden karşı çıktıklarını anlattı.

Fatih Ormanı'nı işletme hakkını 2010 yılında Doğuş Grubu ve Bilgili Holding aldı. 4 yıl sonra yani 2014 yılında ormanı talan edecek proje için düğmeye basıldı.

Proje kapsamında ormanlık alana 15 bin kişilik çok amaçlı salon, 53 adet villa, katlı otopark ve sosyal tesisler yapılmak isteniyor.

ulusal.com.tr

Demir fiyatının artışı durdurulamıyor Gündem Milli Güvenlik Kurulu toplantısı sonrası önemli açıklamalar Gündem Ankara'da Melih Gökçek izleri siliniyor Gündem İzmir'deki faylar 7,2 büyüklüğünde deprem üretebilir Gündem