Rus kargo uçağı Suriye'de düştü: 39 ölü

Rusya'ya ait Antonov-26 tipi bir askeri kargo uçağı, Suriye'deki Hımeymim hava üssü yakınlarında düştü. Kazada uçakta bulunan 33’ü yolcu ve 6’sı mürettebat toplam 39 kişi hayatını kaybetti.

Abone ol

Rus kargo uçağı Suriye'de düştü. Uçaktan sağ çıkan kimse olmadı. 39 kişi hayatını kaybetti.

Rusya'ya ait Antonov 26 tipi bir kargo uçağı, Suriye'deki Hmeymim Hava Üssüne iniş yaparken düştü.

Rus Savunma Bakanlığı yetkilileri, uçağın Lazkiye yakınlarındaki üssün pistine yaklaşık 500 metre kala yere çakıldığını açıkladı.

Kazaya ilişkin bilgilendirme Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapıldı. Düşen uçakta bulunan 39 Rus askeri hayatını kaybettiği açıklandı.

"Hayatını kaybedenlerin tümü Rus Silahlı Kuvvetlerinin askerleriydi" ifadesine yer verilen açıklamada uçağın düşme sebeplerine ilişkin inceleme başlatıldığı kaydedildi.

Yetkililer, uçağa ateş açılmadığını, bir saldırının söz konusu olmadığını ifade etti. İlk incelemelerde "teknik arıza" ihtimali üzerinde duruluyor.

Suriye ordusuna ait Antonov 26 tipi bir uçak Ocak 2015'te İdlib'de kuşatma altında olan askeri bir havaalanına inerken düşmüştü. Antonov 26'lar mürettebat hariç 38 yolcu ve 5,5 ton kargo taşıma kapasitesine sahip.

Almanya Dışişleri Bakanı'ndan Salih Müslim ile ilgili ilk yorum Dünya Yunan yargısından DHKP-C üyesinin Türkiye'ye iadesine ret Dünya Türkiye'ye tatil talebinde artış Dünya Kahire'ye giden yolcu uçağını kaçırma girişimi Dünya