Trump: Önümüzde zorlu 30 gün var

Amerika Birleşik Devletleri’nde koronavirüs nedeniyle yaşanan ölüm hızı kısa sürede Çin’i geçecek. An itibarıyla ülkede 3 bin 170 kişi yaşamını yitirdi. Kovid-19 vak’a saysı da 164 bin 610’a çıktı. Trump, “Aldığımız önlemlere uyarak 1 milyondan fazla Amerikalının hayatını kurtarabiliriz. Geleceğimiz bizim elimizde” dedi.

Abone ol

Ölü sayısına 597, vak’a sayısı 21 bin 83 kişi daha eklendi. Amerika Birleşik Devletleri’ndeki Kovid-19 rakamları hızla artıyor. Pandeminin merkez üssü konumundaki ABD’de vak’a sayısı 164 bin 610, ölü sayısı da 3 bin 170 olarak açıklandı. Ülkede bugüne kadar yapılan test sayısı 1 milyonu aştı.

Günlük pandemi brifinginde konuşan Başkan Trump, Nisan ayına dikkat çekti, “Bu 30 gün çok zorlu” dedi. Trump, 1 milyon Amerikan vatandaşının hayatının kurtulabilmesi için önlemlere uyma çağrısı yaptı.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan ABD başkanı, “ülke genelinde sokağa çıkma yasağını konuştuk, bunu yapmak çok sert olur ve biz de yapmak istemiyoruz” ifadelerini kullandı.

Virüsün hızla yayıldığı ABD'nin başkenti Washington DC'de de Kovid-19 nedeniyle halka “evde kalın” talimatı verildi. Talimatı kasıtlı olarak ihlal eden kişiler, 90 güne kadar hapis ya da 5 bin dolar para cezasına çarptırılabilecek.

Ülkedeki kovid-19 vak’alarının en yüksek olduğu NewYork’ta da dünyaca ünlü Central Park'ta ilk yardım hastanesi kuruldu.

ABD’de çok hızlı yayılan koronavirüs nedeniyle bir süredir kapılarını kapatan büyük perakende mağazaları, çalışanlarını ücretsiz izine çıkaracaklarını açıkladı.

Bu arada Amerikan Ordusu'nda kovid-119 nedeniyle 3 asker öldü. 29 Mart verilerine göre ABD’de 415 askeri personele virüs bulaştı. 2 bin 600 asker de karantina altında.

ulusal.com.tr

New York'ta koronavirüs kaynaklı ölümler nedeniyle morg kapasitesi yaklaşık 4 kat artırıldı Dünya Vatikan'da bir kardinalin Kovid-19 testi pozitif çıktı Dünya Lübnan, Ürdün, Filistin, Suriye ve Sudan’da son durum Dünya ABD'de Kovid-19 ile mücadele için sıtma ilaçlarına onay Dünya