O televizyon kapatılıyor

İstanbul'dan yaptığı yayınlarıyla Mısır'da tartışma konusu olan Misr Alaan adlı televizyon kanalı kapatılıyor. Müslüman kardeşlere yakın kaynaklar, kanalın pazartesi günü yayınına son vereceğini açıkladı. Kaynaklar kararın AKP'nin baskısı sonucu alındığını belirtti.

Abone ol

Müslüman Kardeşler’e yakınlığı ile bilinen ve İstanbul'dan yayın yapan Misr Alaan televizyon kanalı kapanıyor.

Mısır basınına konuşan Müslüman Kardeşlere yakın kaynaklar, kanalın yayınını Pazartesi günü sonlandıracağını ifade etti.

Müslüman Kardeşlerin basın sorumlusu Amr Farrag da sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada kanalın kapanacağını doğruladı.

Kanal çalışanlarından Samy Kamaleldeen ise kapatılma kararından, "kanal üzerinden Mısır’da kolluk kuvvetleri ve Hristiyanlara karşı şiddet çağrısı yapanları" sorumlu tutu.

Mısır hükümeti ise konuya temkinli yaklaştı. Mısır Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ahmed Abu Zeid Ulusal Kanal'a yaptığı açıklamada, konuyla ilgili medyada çıkan haberler dışında, ellerine ulaşan bir bilgi olmadığını belirtti.

“Türk Hükümetinin, Müslüman Kardeşler’le vardığı bir anlaşma dolayısı ile kapatılmış olabileceğine" dikkat çeken Abu Zeid, “eğer Türk Hükümeti, bu televizyon kanalının Mısır kolluk kuvvetlerine karşı yaptığı şiddet çağrılarından dolayı kapatılmasına karar vermişse bu kararı destekleriz" dedi.

ulusalkanal.com.tr

Erdoğan'ın "sistem değişti" açıklaması en anlama geliyor? Medya RTÜK yine başkanını seçemedi Medya Usta gazeteci Tarık Dursun K hayatını kaybetti Medya Ulusal Kanal 10-16 Ağustos yayın akışı Medya