Dışişleri Bakanlığı, adaların işgal edilmediğini öne sürdü

Dışişleri Bakanlığı, Ege denizindeki 17 ada ve 135 kayalığın Yunanistan tarafından işgal edilmesinin gerçekdışı olduğunu öne sürdü. Konuya ilişkin açıklama yapan Bakanlık "Ege meseleleri Yunanistan ile aramızda mevcut diyalog kanalları çerçevesinde tüm yönleriyle ele alınmaktadır" denildi.

Abone ol

2003 yılından itibaren Ege denizindeki bazı ada ve adacıkların Yunanistan tarafından işgal edilmesine ilişkin Dışişleri Bakanlığı açıklama yaptı, Söz konusu adaların işgal edilmediği öne sürüldü.

Açıklamada, Atina ile Ankara arasında ada ve adacıklardan kaynaklı bazı sorunların olduğu kabul edildi, "Ege’de bazı adacık ve kayalıkların aidiyeti için Türkiye ile Yunanistan arasında geçerli bir uluslararası anlaşmayla tespit edilmiş deniz sınırlarının bulunmaması da bu sorunlar arasında yer almaktadır" denildi.

Sorunların Yunanistan ile diyalog kanalları çerçevesinde ele alındığı belirten Dışişleri Bakanlığı, "Ege'deki ada, adacık ve kayalıkların hukuki statüsü bağlamında son 13 yıldır herhangi bir değişiklik olmamıştır" iddiasında bulundu.

Aydınlık gazetesi ve Vatan Partisi, Lozan tartışmalarının ardından Ege denizindeki Türkiye'ye ait 17 ada ve 135 kayalığın Yunanistan tarafından işgal edildiğini bir kez daha gündeme getirmişti.

ulusalkanal.com.tr

Gültekin: Lozan düşmanlığı ile milleti bölüyorlar Gündem GATA'da kısmi geri adım Gündem DBP'li başkan tutuklandı Gündem Bedri Koraman'ın eşinden "babalık davası"na tepki Gündem