Suriyeliler'den yeni yöntem

Kaçak yollarla Avrupa'ya geçmek isterken kimi sınıra takıldı, kimi denizde boğuldu. Ancak 100 kadar Suriyeli Avrupa'ya geçişin kolay yolunu buldu. Rusya ile Norveç arasında, bisikletle serbest geçiş hakkı olduğunu öğrenen 100'ün üzerinde Suriyeli rahatlıkla Avrupa'ya geçti.

Abone ol

Tüm Avrupa, kaçak yollarla kuzey ülkelerine ulaşmaya çalışan mültecilerin yarattığı krizle boğuşurken, bazı Suriyeliler Avrupa'ya geçişin kolay yolunu buldu.

Suriyelilerin bulduğu yöntem ise bütün engelleri ortadan kaldırıyor.

Rusya'nın resmi yayın organı Sputnik'in haberine göre, Rusya ve Norveç arasındaki sınır anlaşmasında ilginç noktalar var. Anlaşmalara göre; bir kişi sınırı yürüyerek ya da araçla geçmek isterse birçok belge göstermesi gerekiyor. Ancak anlaşmada bulunan yasal boşluk, sınırı bisikletle geçerken hiçbir belge sorulmasını gerektirmiyor.

Rusya sınırındaki Kirkenes kentinden yerel polis müdürü Hans Möllebakken bu sene Rusya üzerinden geçiş yapan mültecilerin sayısının 133 olduğunu açıkladı.

ulusalkanal.com.tr

NATO'dan Karadeniz tatbikatı Dünya Ukrayna'da şok! Çok sayıda yaralı var! Dünya Suudi uçakladı bombaladı Dünya Dünya şokta! 2 bin yıllık bir tapınak daha... Dünya