İmmün plazma bağış merkezi kuruldu

İmmün plazma tedavisi de bağışı da hız kazanıyor. Virüsü yenen hastaların immün plazma bağışı için Adana'da bir merkez oluşturuldu. Bağış merkezi Mersin, Hatay ve Osmaniye'den de "gönüllü kahramanları" bekliyor. Elazığ'da koronavirüsü yenen aile hep birlikte plazma bağışladı.

Abone ol

İmmün plazma tedavisi, Kovid-19'a yakalananların umudu oldu. Virüsü yenenler de hemen plazma bağışına koşup başkalarına umut oldu.

Bu kapsamda immün plazma bağışı için Adana'da bir merkez oluşturuldu.

Türk Kızılay tarafından kurulan merkez, hastalığı yenmiş kişilerin gönüllü olması durumunda gerekli tetkikler için her türlü kolaylığı sağlıyor.

Bağış yapmak isteyenler, Türk Kızılay görevlileri tarafından adreslerinden özel araçla merkeze getiriliyor, plazmalarının alınmasının ardından yine adreslerine bırakılıyor.

Oluşturulan merkez, kentin yanı sıra Mersin, Hatay ve Osmaniye'den "gönüllü kahramanları" bekliyor.

İmmün plazma bağışı yapanlar Kovid-19 hastalarına umut olmaya devam ediyor.Elazığ'da koronavirüsü yenen aile "immün plazma" bağışçısı oldu.

Koronavirüsü yenen anne, baba ve 2 kız çocuklarından oluşan Gözütok ailesi kan bağışında bulundu.

Baba Adem Gözütok,"Bir can kurtarıyorsak ne mutlu bize. "dedi.

ulusal.com.tr

İstanbul Tıp Fakültesi, hastalarını izleme polikliniği kurdu Sağlık YÖK'ten öğrencilere ücretsiz internet Sağlık Kızılay'dan sağlık çalışanlarına iftar Sağlık Milli Eğitim Bakanı Selçuk açıkladı! Uzaktan eğitim o tarihe kadar uzatıldı Sağlık