Pendik, Tuzla ve Maltepe'de kar yağışı görüldü - İstanbul haberleri

Bahar geliyor diye beklerken kış geri döndü. İstanbul'da uzun bir aradan sonra kar sürprizi yaşandı. Sabah saatlerinden itibaren devam eden sağanak yağış, kentin yüksek kesimlerinde kara dönüştü. Öte yandan meteoroloji 28 il için kar uyarısı yaptı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Doğu Anadolu'nun güneydoğusundaki yoğun kar yağışlarına dikkat edilmesi konusunda uyarıda bulundu.

Abone ol

KIŞ GERİ DÖNDÜ! SICAKLIK DÜŞTÜ, 28 İLDE KAR YAĞIŞI BEKLENİYOR

Bir süredir bahar havası yaşayan Türkiye, yeniden soğuk havanın etkisi altına girdi. Ülke genelinde sıcaklık mevsim normallerinin altına düştü.

Meteoroloji'den yapılan son hava durumu tahminlerine göre, 28 ilde kar yağışı var.

İSTANBUL'DA TUZLA, PENDİK VE MALTEP'DE KAR YAĞIŞI GÖRÜLDÜ

Kar görülen illerden biri de İstanbul. Sabah saatlerinden itibaren etkili olan sağanak yağış, kentin yüksek kesimlerinde kara dönüştü.

Pendik, Tuzla ve Maltepe kar yağışı görülen ilçelerden oldu. İstanbul'un genelindeyse aralıklarla devam eden sağanak yağmur var.

Kar yağışı İç Anadolu bölgesinin ise tamamında etkili oluyor. Kastamonu, Karabük, Bolu, Ankara, Kütahya, Eskişehir, Uşak, Afyonkarahisar, Isparta, Burdur, Konya, Aksaray, Niğde, Nevşehir, Kırşehir, Sivas, Kayseri kar yağışı görülecek illerden..

15 günlük hava tahminlerinde de Marmara, Karadeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Doğu Anadolu'nun doğusu ve Güneydoğu Anadolu'nun güneyi ile Isparta, Hatay, Çankırı ve Kırşehir çevreleri ile Antalya'nın batısının iç kesimlerinin yağışlı geçmesi bekleniyor.

YOĞUN KAR YAĞIŞI UYARISI

METEOROLOJİ Genel Müdürlüğü, Doğu Anadolu'nun güneydoğusundaki yoğun kar yağışlarına dikkat edilmesi konusunda uyarıda bulundu.

Meteoroloji'den yapılan açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle buzlanma, tipi ve çığ riski gibi oluşması muhtemel risklere karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtilerek, şöyle denildi:

"Yurdun güneydoğu kesimlerinde yarın görülecek yağışların; Hakkari, Bitlis çevreleri, Van’ın güneyi ile Şırnak ve Siirt’in doğusunda kuvvetli rüzgarla birlikte yoğun kar yağışı (20 cm ve üzeri) şeklinde olacağından, meydana gelebilecek olumsuzluklara (Ulaşımda aksamalar, kar sürülmesi, buzlanma, tipi ve çığ riski) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir"

BATI AKDENİZ'DE KUVVETLİ FIRTINA BEKLENİYOR

Meteoroloji, denizlere ait de meteorolojik uyarı yayımladı. Batı Akdeniz'de kuvvetli fırtına beklendiği belirtilen uyarıda, "Batı Akdeniz'de bugün akşam saatlerinden sonra rüzgarın etkisini artırarak kuzey ve kuzeybatıdan, Antalya Körfezi'nin batısı (Kemer-kumluca-Demre) kuzeydoğudan 6 ila 8 (50-75 km/sa) kuvvetinde fırtına, yer yer 7 ila 9 (75 - 90 km/sa) kuvvetinde kuvvetli fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın; yarın öğle saatlerinde etkisini kaybedeceği beklenmektedir" ifadeleri kullanıldı.

"GÜNEY EGE KIYILARI DIŞINDA TÜM YURTTA..."

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan bilgilendirmede, "Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Güney Ege kıyıları dışında tüm yurdun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Marmara, Kuzey Ege Kıyıları, Akdeniz, Karadeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu bölgesinde yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olmak üzere gece saatlerinden sonra Hakkari, Bingöl ve Bitlis çevrelerinde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor" denildi.

ulusalkanal.com.tr

Batan Türk gemisinin 3 mürettebatı ölü bulundu Gündem Bebeğin “verilen yanlış kandan öldüğü“ iddiasına ilişkin dava Gündem Otomobilin gizli bölmesinde Gürcistan'a kaçmaya çalışan kişi yakalandı Gündem Milli Eğitim Bakanı Yılmaz Yozgat’ta Gündem