Sahte sigorta yaptıran 30 bin kişi yakalandı

Sosyal Güvenlik Kurumu, 2014 yılında 30 bin kişinin sahte sigorta yaptırdığını tespit etti. Sahte sigorta yaptıranları ağır para cezalarının yanı sıra 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası bekliyor.

Abone ol

Sosyal Güvenlik Kurumu “sahte sigortalı” avı başlattı, 2014 yılında 30 bin kişinin sahte sigorta yaptırdığını tespit etti.

Sigortalardaki sahtecilik, 2013’ten bu yana SGK bildirgesi ve Vergi Dairesi Otomasyon Projesi kayıtlarının sorgulanması sonucunda ortaya çıktı.

Sahte sigorta yaptırmak 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu, Borçlar Kanunu ve Türk Ceza Kanununa göre suç teşkil ediyor.

Buna göre sahte sigorta yaptıran kişiler sağlık hizmetlerinden yararlanmış ve SGK üzerinden tedavi görmüş ise bu giderlerin tamamı faiziyle birlikte geri alınıyor. Sahte sigorta yaptırarak emekli olan kişilerin de tüm emekli aylıkları geriye dönük tahsil ediliyor, alacakları emekli aylıkları da iptal ediliyor.

Bu para cezalarının yanı sıra sahte sigorta yaptıran ve sahte sigortayı yapan işverene 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası veriliyor.

Haber: Emek Kaynak

ulusalkanal.com.tr

Mehmetçik, PKK'nın 'girilmez' dediği bölgede! Gündem Sorgulanan "sahte milliyetçilik" ve "sahte sol"dur Gündem TBMM'de yeni dönem 17 Kasım'da başlıyor Gündem Burhan Kuzu'dan başkanlık tanımı Gündem