Ambargolar resmen kalkıyor!

Avrupa Birliği, İran’a uyguladığı yaptırımları resmen kaldırıyor. İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı Ali Ekber Salihi, AB’nin Pazartesi günü, ambargoların resmen kaldıracağının ilan edeceğini söyledi. Yarın yapılması beklenen açıklama ile İran ile batı arasında varılan nükleer anlaşmanın 90 günlük adaptasyon süreci tamamlanmış olacak.

Abone ol

Kapsamlı ortak eylem planının uygulamaya girmesi ile birlikte Avrupa Birliği tarafından İran’a uygulanan ekonomik yaptırımlar kaldırılıyor.

İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve Atom Enerjisi Kurumu Başkanı Ali Ekber Salihi, Avrupa Birliği'nin İran'a uyguladığı ambargoları kaldırdığını Pazartesi günü resmen ilan edeceğini açıkladı.

İran resmi haber Ajansı IRNA’ya konuşan Salihi, "Kapsamlı Ortak Eylem Planı’nın onaylanmasıyla birlikte AB de İran’a karşı uygulanan yaptırımların kaldırılması gerektiğini belirtecektir” dedi.

Diplomatik kaynaklar, AB’nin ekonomik ve finansal yaptırımları kaldırmak için hukuki bir çerçeve belirleyeceğini belirtti. Belirlenen yol haritası, Uluslararası Atom Enerjisi Kurumunun onay vermesinin ardından hayata geçecek.

Iran'ın nükleer baş müzakerecisi Abbas Erakçi de “Yaptırımların kaldırılmasından sonra biz de üzerimize düşeni yapacağız. Bu da bir iki ay içinde gerçekleşmiş olur” dedi.

Kapsamlı Ortak Eylem Planı’nın, uygulamaya geçmesi için İran’ın, Natanz, Ferdo ve Erak tesislerinde verdiği taahhütlerin yerine getirilmesi gerektiği biliniyor.

ulusalkanal.com.tr

Filipinlerde tayfun: 1 ölü Dünya Fotoğrafçıları bataklıktan böyle kurtardı Dünya Binlerce sığınmacı Slovenya’ya geldi Dünya "Hac izdihamında bin 753 kişi öldü" Dünya