6 saatlik toplantı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakanlık resmi konutundaki ilk akşam yemeğini Alevi temsilcilerine verdi. Görüşmede cem evlerinin statüsü ve din dersleri gibi konular ele alındı. 6 saat süren davette konuşan Davutoğlu "Herkesin empati yapması gerekir" dedi.

Abone ol

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, Başbakanlık Resmi Konut'unda Alevi temsilcileriyle yemekli toplantıda bir araya geldi.

Akademisyenler, eski milletvekilleri, siyasetçiler, Alevi dedeleri, STK yetkililerinden oluşan 19 Alevi temsilcisinin davetli olduğu toplantıya Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik de katıldı.

Basına kapalı yapılan ve yaklaşık 6 saat süren toplantıyla ilgili açıklama Başbakanlık kaynaklarından yapıldı. Davutoğlu'nun uzun bir konuşma yaptığı görüşmede cem evlerinin statüsü ve din kültürü dersi gibi konular ele alındı.

Davutoğlu, "Ben başbakan olana kadar AKP milletvekili olarak görülebilirim ama başbakan olduğumda tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının başbakanıyım. Bütün bu süreçler de çözüm süreci de dâhil olmak üzere hiçbir zaman o hesabı yapmadık. Samimiyetimizi koruyabilirsek çok önemli adımlar atabiliriz. Hepimizin empati yapması gerek." diye konuştu.

Başbakanlık kaynakları toplantının Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin alevilerle ilgili verdiği kararla ilgisinin olmadığı belirtildi.

ulusalkanal.com.tr

Berkin Elvan'ın ailesinden Yavuz Bingöl'e yanıt Gündem Yargıtay cemevi kararını verdi Gündem Bakan açıkladı: Bedelli askerlikten kimler yararlanacak Gündem TÜSİAD Brüksel'de! Gündem