Sel sonrası İzmir'de yaralar sarılıyor

İzmir'de iki yurttaşın yaşamını yitirdiği sel felaketi sonrası kentte yaralar sarılıyor. Belediye ve valilik ekipleri, afetin ardından su taşkını nedeniyle kilitlenen yolları açtı. Ev ve işyerlerini su basan yurttaşlar ise güne temizlikle başladı. Hasar tespit çalışmaları ile ilgili konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, ''İzmirlilerin zararlarını mutlaka gidereceğiz'' dedi.

Abone ol

Haber: Samet Can Kocagür - Kamera: Özgür Doğu Saymaz

İzmir'de meydana gelen sel felaketi hayatı olumsuz etkiledi. Birçok ev ve işyerini su bastı. Kentte meydana gelen felaketin ardından yaralar sarılmaya başladı.

İzmir'i vuran sel 2 yurttaşı hayattan kopardı. Birçok ev, işyeri ve araçlarda ise maddi hasara yol açtı. İzmir'de sel felaketinin ardından vatandaşlar, güne ev ve araçlarını temizleyerek başladı.

Menderes ilçesinde ise yerleşim yerlerinin yakınında bulunan Balaban Göleti taştı. İzmir Valiliği, Yeniköy ve Küner mahallelerinde yaşayan yurttaşları tedbirli olarak bölgeden tahliye etti.

Gün içerisinde Balaban Deresi'ndeki su, kontrollü olarak tahliye edildi. Islah çalışmalarının ardından 2 yurttaşın içerisinde bulunarak hayatını kaybetti araç gün yüzüne çıktı.

Afet nedeniyle çok sayıda esnaf da maddi zarara uğradı. İzmir BüyükşehirBelediye Başkanı Tunç Soyer, İzmirlilerin zararlarını mutlaka gidereceğiz dedi.

Öte yandan Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla oluşturulan Cumhuriyet Halk Partisi heyeti, sel felaketinin ardından kentte incelemede bulundu.

Yanlışlıkla banka hesabına yatırılan parayı harcayan sanığa 4,5 yıl hapis cezası Yurt Şehit Uzman Çavuş Basri Demirel Kayseri'de defnedildi Yurt Çanakkale'de katı atıklardan elde edilen depo gazından elektrik üretilecek Yurt Kocaeli'de fabrikada yangın Yurt