Erdoğan, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ne sınır ötesi operasyon mesajı verdi

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ne sınır ötesi operasyon mesajı verdi. Erdoğan, Meclis'teki açılış resepsiyonunda kuvvet komutanlarına "Biz her an hazır olalım her şeye" dedi. Komutanlar da Erdoğan'a, "Hazırız" yanıtını verdi.

Abone ol

Bir kez daha sınır ötesi operasyon sinyali verdi, askerin hazır olmasını istedi.

CumhurbaşkanıTayyip Erdoğan, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılış resepsiyonunda, bölgesel gelişmelere ilişkin dikkat çeken açıklamalar yaptı.

Resepsiyonda, Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri komutanlarıyla bir süre sohbet eden Erdoğan, "Genelkurmay Başkanımız İran'a gitti. Biz her an hazır olalım her şeye" dedi. Kuvvet Komutanları da Erdoğan'a "Hazırız" yanıtını verdi.

4 Ekim'de yapacağı İran ziyaretini de değerlendirdi, Cumhurbaşkanı Erdoğan. Barzani'nin bölünme referandumuna karşı yol haritasının Tahran'da belirleneceğini vurguladı.

Erdoğan, MHP lideri Devlet Bahçeli ile de Perşembe günü Irak zirvesi yapacaklarını açıkladı. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile de duruma göre görüşebileceğini ifade etti.

Resepsiyonda Barzani'nin referandumuna ilişkin Başbakan Binali Yıldırım da bir değerlendirme yaptı. Geri adım için hala bölgesel yönetimin hala bir şansı bulunduğunu kaydeden Yıldırım, Erbil ile Bağdat'ın masaya oturması gerektiğini savundu. Yıldırım, Türkiye'nin de bu sürece destek vereceğini belirtti.

ulusal.com.tr

Haliçport projesinde bilirkişi raporu tamamlandı Gündem Ordu'da uyuşturucu operasyonu Gündem Kocaeli merkezli FETÖ/PDY operasyonu: 8 muvazzaf asker tutuklandı Gündem İstanbul Zeytinburnu'nda bıçaklı saldırgan dehşeti Gündem