ABD, PKK'nın lider kadrosunu korumak için Kandil'e sistem kurdu

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Kandil'e yönelik yaptığı hava harekatları nedeniyle bölücü terör örgütü ağır kayıplar verdi. PKK'nın lider kadrosunu korumak isteyen Amerika özel kuvvetlerini harekete geçirdi. Amerika, Kandil'e telsiz ve telefon sinyallerini şaşırtan bir sistem kuruldu. Ancak Amerika'nın koruma kalkanına rağmen, PKK'nın ağır kayıplar verdiği belirtiliyor.

Abone ol

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Irak'ın kuzeyindeki PKK kamplarına yönelik operasyonları bölücü terör örgütüne ağır darbe vurdu. Örgütün lider kadrosunu korumak isteyen Amerika, Kandil'e sinyal şaşırtıcı sistem kurdu.

Türk Silahlı Kuvvetleri, 22 Temmuz'dan bu yana şehirlerde başlattığı operasyonların yanında Irak'ın kuzeyindeki PKK hedeflerine de hava harekatı düzenliyor.

Operasyon öncesi MİT Sinyal İstihbarat Başkanlığı, PKK’nın Kandil’deki tepe kadroların bulunduğu noktaları sinyal takibiyle tespit ediyor. Koordinatlar, anında Genelkurmay Başkanlığı ile paylaşılıyor.

Türk Hava Kuvvetleri’ne bağlı 7/24 hazır bekletilen savaş uçakları MİT’in belirlediği noktaları vakit geçirmeksizin imha ediyor. Binin üzerinde teröristin öldüğü bu harekatlarda Murat Karayılan, Cemil Bayık, Duran Kalkan, Sabri Ok, Bese Hozat ve Bahoz Erdal gibi isimler etkisiz hale getirilenler arasında olduğu tespit edilmedi.

AMERİKA, KANDİL DAĞI VE ÇEVRESİNE SİNYAL ŞAŞIRTICI SİSTEM KURDU

Ulusal Kanal'a konuşan üst düzey güvenlik yetkilisi bu konudaki Amerika parmağını açıkladı. Yetkili isim "Bir kuvvetin, tespit edilen sinyalleri saptırdığını" bunun da Amerika olduğunu söyledi.

Amerika PKK'nın lider kadrosunu korumak için Kandil Dağı ve çevresine telefon ve telsiz sinyallerini şaşırtan bir sistem kurdu. Üst düzey teröristlerin kullandığı cihazlardan alınan sinyallerde sürekli saptırma yöntemi izleniyor.

TÜRKİYE, OPERASYONLARA DEVAM ETTİ

Ulusal Kanal'a konuşan üst düzey bir güvenlik yetkilisinin açıkladığı bilgilere göre, telsiz ve telefon sinyallerini farklı yerlerde gösteren sistemleri Amerika ve İsrail yapabiliyor. Mevcut durumda Amerika’nın Kandil’de teknik personeli ve eğitim merkezi bulunuyor. TSK’nın Kandil'e yönelik ilk operasyonunda da Amerikalı yetkililer Türkiye’ye "Bizim adamlarımız orada" bilgisini ulaştırdı. Ancak Türkiye, "Sizin adamlarınızın ne işi var orada?" diyerek operasyonlara devam etti.

'MURAT KARAYILAN'IN EN ÖNEMLİ ADAMLARINDAN BİR TERÖRİST YÜZDE 99 ÖLDÜ'

Ancak Amerika'nın koruma sistemine rağmen terör örgütü PKK ağır kayıplar veriyor. İçişleri Bakanlığı'nın kırmızı listesinde yer alan ve Murat Karayılan'ın en önemli adamlarından olan bir terörist iki aydır telsize çıkmıyor. Uzmanlar bu ismin öldüğünden yüzde 99 emin.

Öte yandan Türkiye Gazetesi, güvenlik birimlerine PKK'nın üst düzey yöneticilerinin yakalanmasına yönelik Eylül 2015'te yazılı emir verildiğini yazdı.

ulusalkanal.com.tr

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık'a Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar yanıt verdi Gündem Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Karlov, Erdoğan'ın iftar davetine katılacak Gündem Rıza Zelyut her Perşembe Televizyon Gazetesi'nde Gündem Erdoğan'ın Putin'e mektubuna CHP'den flaş açıklama Gündem