Maaşlar yarıya düşebilir!

Memur maaşları yarı yarıya düşebilir. Anayasa Mahkemesi'nin verdiği kararla maaşlar tehlikeye girdi. Peki, o karar ne? Ve, esas önemlisi maaşların erimemesi için ne yapılmalı?

Abone ol

Zaten zor geçinen memura kötü bir haber geldi. Anayasa Mahkemesi'nin kararı nedeniyle, memur maaşlarının yarı yarıya düşme riski doğdu.

Mevcut sistemde memur maaşları, Başbakanlık Müsteşarının maaşı baz alınarak hesaplanıyor. Ancak Anayasa Mahkemesi, Başbakanlık Müsteşarı maaşının Bakanlar Kurulu tarafından belirlenmesine yönelik yasa maddesini iptal etti. Bu nedenle memur maaşları riske girdi.

Yüksek Mahkeme'nin iptal kararı Resmi Gazete'de yayımlandıktan 9 ay sonra yürürlüğe girecekti. Bu süre 22 Nisan'da doluyor. Yani hükümetin 22 Nisan'a kadar müsteşar maaşının nasıl tespit edileceğini yeniden belirlemesi gerekiyor. Memur maaşları da buna göre belli olacak.

Uyarıyı Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit yaptı. Düzenleme yapılması gerektiğini söyleyen Cirit, aksi halde memur maaşlarının yüzde 50 oranında azalabileceğini söyledi.

ulusalkanal.com.tr

5 hastane gezdi Sağlık Sağlık çalışanları G(ö)revde! Sağlık Sürekli oturanlar, hareketsiz kalanlar ve uzun yol yapanlar, hamile kadınlar DİKKAT! Sağlık Uşak'ta bir öğretmen öğrencilere zikir çektirdi! Sağlık