Maske üretimi hız kesmeden devam ediyor

Türkiye kovid-19’a karşı kenetlendi. Vatandaş maske sıkıntısını en aza çekmek için canla başla maske üretimine başladı.

Abone ol

Türkiyekoronavirüse karşı tek yürek oldu. Doğudan batıya bütün vatandaşlarımız ellerinden geleni yapıyor ve maske üretiyorlar.

Manisa’da Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinin öğrencileri üretime katkı sağlıyor. Yoğun olarak talep edilen hijyen ve cerrahi maskesi ile dezenfektan malzemelerini üreten öğrenciler, öncelikle okulların ve kamu kurumlarının bu konuda ki ihtiyaçlarını karşılıyor.

Soma Belediye Başkanı Ali Tulup, İlçe sağlık müdürü Bayram Aydın liseyi ziyaret etti. Lisesi Müdürü Murat Öztürk misafirlerine maske üretimini anlattı. Uygulamalı olarak gösterdi.

Şanlıurfa'nın Harran ilçesinde, gönüllü öğretmenleri, koronavirüsle mücadelede en önde giden sağlık çalışanları için 3D yazıcılarla siperlikli maske imalatı yapıyor.

Üretime diğer bir katkı da Ağrılı kadınlardan geldi. Ağrılı kadınlar Tekstilkent'te maske üretimine başladı.

Koronavirüs salgınına karşı tedbirlerin alındığı tesiste sosyal mesafeye dikkat ederek beyaz önlük giyip maske ve eldiven takan işçiler, başta Ağrı olmak üzere bölgenin maske ihtiyacını karşılamak için yoğun mesai yapıyor.

Firma yetkililerinden Servet Uzak, günde ortalama 200 bin maskeyi 300 personelle ürettiklerini ve ihtiyaç halinde üretimi arttıracak kapasiteye sahip olduklarını ifade etti.

ulusal.com.tr

Ceren Damar davasında karara itiraz Gündem Diyarbakır HDP binası önünde aileler eylemde Gündem Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu yeni hastane için tarih verdi Gündem 409 kişinin karantina süresi bitti, 21 kişi Kovid-19’u yendi Gündem