Türkiye'nin sanat başlıklı tek kooperatifi

Antalya’da kadınlar, "Sanatın Ustalarının Üretim Ticaret ve İşletme Kooperatifi"ni kurdu. Anadolu’nun binlerce yıllık geleneksel el sanatları, bu kooperatif aracılığıyla geleceğe taşınıyor. Kooperatif, kente modern el sanat eserlerinin de üretilip satışa sunulduğu rengarenk bir mağaza da kazandırıldı.

Abone ol

Ebrudan keçeye, hat sanatından tezhibe ve daha nice el emeği… Anadolu’nun binlerce yıllık tarihinden gelen geleneksel el sanatları eşsiz bir kültürel miras. Bu mirası Antalyalı kadın sanatçılar kurdukları kooperatif aracılığıyla geleceğe taşıyor.

"Sanatın Ustalarının Üretim Ticaret ve İşletme Kooperatifi" 2019 yılında kuruldu. Her biri farklı yerlerde hayata geçirilen sanatları, bu kooperatif birleştirdi. Böylece dünyaya örnek olacak güçlü bir üretim ağı oluştu.

Kooperatif kente, geleneksel el ve modern sanat eserlerinin üretildiği ve satışa sunulduğu rengârenk mağaza da kazandırdı.

Yerel belediyeler kooperatife yer sağlıyor. Ama onlar pazarın canlı olduğu kent merkezlerinde faaliyetlerini sürdürmek istiyor. Birde e-ticaret kanalı ile herkese ulaşmayı amaçlıyorlar.

Kooperatif başkanı ve ebru sanatçısı Mukadder Kavas, taleplerini anlattı.

Süreç içinde kooperatif tüm üretenlere kapılarını açtı.

Merkez Bankası rezervleri 100 milyar 214 milyon dolara yükseldi Ekonomi Hükümetten kamu işçilerine yapılan zam teklifi belli oldu: Hükümetin kamu işçilerine zam teklifi ne kadar? Hükümetin kamu işçilerine zam teklifi miktarı Ekonomi Bankacılık sektörünün kredi hacmi arttı Ekonomi Salatalık tarlada bedava pazarda ateş pahası Ekonomi