Uçak krizi ile ilgili bir açıklama da Rusya'dan geldi

ABD ile Rusya arasında iplerin gerilmesine neden olan uçak krizi ile ilgili bir açıklama da Rusya'dan geldi. Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, böyle bir olayla ilgili Amerika'dan herhangi bir kınama gelmediğini söyledi.

Abone ol

Rus ve Amerikan uçakları arasında Suriye hava sahasındaki "tehlikeli yakınlaşma" krizi ile ilgili bir açıklama da Rusya'dan geldi. Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, böyle bir olayla ilgili Amerika'dan herhangi bir kınama gelmediğini söyledi.

Washington Post'un önceki gün yayınlanan haberinde ABD'ye ait bir istihbarat uçağının Suriye hava sahası üzerinde Rusya'ya ait bir SU-35 savaş uçağı tarafından taciz edildiği öne sürülmüştü. ABD uçağının tipi gazetede açıklanmamış, fakat gazete uçağın tipini belirtmemişti. Washingon Post, bu durumun Suriye'de sık sık yaşandığını, olası bir uluslararası kazanın sürpriz olmayacağını iddia etmişti.

Bu olay Rus sözcüye soruldu. Sözcü, koalisyonun bu tür olaylardan zaman zaman bahsetmesine rağmen olaylara karışan uçakların tipleri ve nereye ait oldukları ile ilgili kesin bilgi verilmediğini belirtti. Konaşenkov, "Koalisyon bu sayede sivillerin ölümü ile sonuçlanan trajedilerde sorumluluktan kaçıyor. Burada 2016 yılının Ekim ayında Hasajek köyüne yapılan saldırıyı ve 3 Ocak'ta İdlib'de B-52 bombardıman uçakları ile yapılan, 20 sivilin öldüğü saldırıyı da hatırlatmak isterim" diye konuştu.

Öte yandan Moskova-Washington gerilimine ilişkin Kremlin Sözcüsü Dimitriy Peskov da değerlendirmelerde bulundu. Peskov, "Moskova ile Vaşington arasındaki ilişkiler en dip noktasında" dedi. Kremlin Sözcüsü, "Rusya'ya yönelik yaptırımlar tabii ki ikili ilişkileri son derece olumsuz etkiliyor, ama Moskova her türlü diyalog ihtimalini benimsiyor ve buna hazır" dedi.

ulusalkanal.com.tr

Kar araçları rehin aldı Gündem Astsubay Kıvanç Kaşıkçı, Çanakkale'de toprağa verildi Gündem Bekir Bozdağ'dan ''Gizlilik'' açıklaması Gündem Yaşar Okuyan'dan güzel haber Gündem