Almanya Dışişleri: Türkiye’deki temsilciliklerimiz yeniden açılabilir

Güvenlik gerekçesi ile kapatılan Türkiye'deki temsilcilikler ile ilgili Almanya'dan açıklama geldi. Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı, yapılan değerlendirmelerin ardından temsilciliklerin yeniden açılabileceğini söyledi.

Abone ol

Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Sawsan Chebli, Türkiye’deki temsilciliklerin yeniden açılabileceğini söyledi.

Berlin’de basın toplantısı düzenleyen Chebli, geçen çarşamba günü ciddiye alınacak bir ipucu alındığını, tedbir amaçlı olarak Ankara ve İstanbul’daki temsilciliklerin yanı sıra okulların kapatıldığını anımsattı.

Chebli “Gelişmeler çerçevesinde Elçilik ve Başkonsolosluğun yanı sıra İstanbul ve Ankara’daki okulların yeniden açılabileceği sonucuna vardıklarını” kaydetti.

Tüm kararları sorumluluk çerçevesinde aldıklarını kaydeden Chebli, güncel değerlendirmelerin, başka istihbarat ve güvenlik birimleriyle yaptıkları işbirliği çerçevesinde yapıldığını hatırlattı.

ulusalkanal.com.tr

Brüksel'deki saldırılardan sonra Facebook'a büyük tepki Gündem Saldırılarla sarsılan Belçika'da nükleer alarmı Gündem Yüksekova'da terör saldırısı: 3 şehit, 9 yaralı Gündem IŞİD, Başika kampına saldırdı Gündem