301 arkadaşını kaybetti ancak sorumlulardan şikayetçi olmadı

301 arkadaşını kaybetti ancak sorumlulardan şikayetçi olmadı. Manisa Akhisar'da görülen Soma'daki maden faciasına ilişkin davaya, faciadan kıl payı kurtulan Cüneyt Sualp'in ifadeleri damga vurdu. Sualp'in ,"iki yıldır işsizim. İki çocuğuma bakıyorum. Ödünç para alıp duruşmaya geldim. Bundan sonra gelemem" dedi ve şikayetçi olmadığını söyledi. Sualp'in sözleri salonda üzüntüye neden oldu.

Abone ol

Manisa'nın Soma ilçesinde 301 madencinin hayatını kaybettiği davaya faciadan kıl payı kurtulan işçi Cüneyt Sualp'in açıklamaları damga vurdu. İfade vermek için Akhisar'a giden Sualp, "borç alarak buraya geldim. Bir daha gelemem, şikayetçi değilim" dedi.

Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, tamir ve tarama ekibinde görevli Cüneyt Sualp dinlendi. Sualp, olay günü 5'inci kattaki bant boynunda duman gelmeye başladığını ancak çalışmaya devam ettiklerini söyledi.

Dumanın bir anda yoğunlaştığını söyleyen Sualp, "Temiz havanın olduğu bölüme geçtik. 10 dakika kadar orada bekledik ve sonrada bulunduğumuz bölgeye gelen ismail Adalı'nın talimatıyla ocak dışına çıktık" dedi.

Sualp ifadelerinde,"Bizden fazla iş yapmamız istenirdi. Bir iş yapacağımız yerden 2 kat daha fazla iş yapma baskısı vardı. Baskı çok fazlaydı. Hatta bir seferinde vardiya amiri,ölen Koray Karadağ'ı, bant durduğu ve çalıştırmadığı için dövdüğünü gözlerimle gördüm" dedi.

Sualp, ocaktaki megafon sistemi kaldırıldığını bu yüzden diğer işçilere erken uyarıl yapılamadığını belirtti.

Cüneyt Sualp, borç alarak duruşmaya gelebildiğini bir daha gelemeyeceği için de şikayetçi olmadığını söyledi.

Esinoğlu: FED’in faiz kararı Amerika'nın Çin’e karşı aldığı bir önlem Ekonomi Hisse meselesi yılan hikayesine döndü Ekonomi Esnaf, çiftçi ve gençlerin beklediği düzenleme yürürlüğe girdi Ekonomi Asgari ücrette kritik toplantı yarın Ekonomi