''Türkiye'ye Madrid'den girdiği tespit edildi''

İçişleri Bakanı Efkan Ala İç Güvenlik Reformu toplantısı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Ala, Fransa’da markete baskın düzenleyen saldırganın eşi Hayat Boumedienne'in (Hayat Bumediyen) Türkiye’ye girdiğini doğruladı. Ala, bu kişinin engellenmesi için Fransız makamların talepte bulunmadığını söyledi.

Abone ol

İçişleri Bakanı Efkan Ala, İç Güvenlik Reformu toplantısı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bakan Ala, Fransa'da merket saldırısını düzenleyen Amedy Coulibaly'nin eşi Hayat Moumedienne'in Türkiye'ye girdiğini doğruladı, ancak bunun engellenmesi için Fransa'dan bir talep gelmediğini de hatırlattı. Efkan Ala, "Fransa tarafından bu kişinin girişi sakıncalıdır, problemlidir, engellensin bildirimi olmadığından o kişiyle ilgili giriş yasağı bulunmamaktadır. Madrid üzerinden girdiği tespit edilmiştir. Talep olmadan biz kendiliğimizden harekete geçerek tespit etmişiz. Gerek MİT, gerekse Emniyet teşkilatımız, Fransız makamlarıyla irtibata geçerek gerekli detaylandırmaları yapmaktadır" dedi.

Toplantıda konuşma yapan Bakan Ala'nın gündeminin iki ana gündemi ise iç güvenlik reformu paketi ile açılım süreci oldu.

Ala, paketi savundu. Paketin geç kalınmış bir düzenleme olduğunu söyleyen Bakan Ala, yurttaşların haklarının hiçbir şekilde kısıtlanmayacağını kaydetti.

Vatandaşın devlet ve güvenlik birimlerine güveninin arttığını belirten Ala, "Eğer böyle olmasaydı çözüm süreci konuşuluyor olamazdı" dedi. İçişleri Bakanı, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde insanların teröre, terörist yöntemlere olan desteğin de azaladığını açıkladı.

ulusalkanal.com.tr

ABD Genelkurmay Başkanı’ndan Guantanamo açıklaması Gündem Bakan Şimşek'ten memur maaşı açıklaması Gündem 51 No'lu DVD'nin sırrı Gündem Hrant Dink davasında önemli gelişme Gündem