AKP'ye güven azaldı!

Türk halkı, AKP'nin Amerikancı dış politikasına destek vermiyor. Metropol Araştırma Şirketi'nin anketine göre özellikle Suriye ve Irak politikasını başarısız bulanların oranı hayli yüksek. Halkın yüzde 51'i dış politikada AKP'yi başarısız buluyor ve IŞİD terör örgütünün Türkiye’de de örgütlendiğini düşünüyor.

Abone ol

Türkiye'de vatandaşın AKP'nin dış politikasına güveni son üç yılda yüzde 30 oranında düştü. Metropol Şirketi'nin araştırmasına göre 2011'in Aralık ayında hükümetin dış politikasını başarılı bulanların oranı yüzde 71'di. Bu oran Haziran 2014'te yüzde 41'e indi. Aynı zaman aralığında başarısızlık algısı yüzde 19'dan yüzde 51'e yükseldi.

Özellikle IŞİD terör örgütünün Irak saldırısı sonrası AKP'nin dış politkasına olan güven ciddi yara aldı. Haziran 2014'teki araştırmaya göre, Irak'a yönelik dış politika desteği yüzde 28'e; Suriye politikasına destek ise yüzde 27'ye indi.

Türkiye’nin Irak’a yönelik politikasını başarılı bulanlar ise sadece yüzde 28'lik bir kesim. Yüzde 58 ise Türkiye’nin Irak politikasını başarısız buluyor. Bu oran AKP seçmeni içinde de yüzde 30’u buluyor.

Kamuoyu AKP'nin komşu ülkelerin iç işlerine karışan politik çizgisine de onay vermiyor. Araştırmaya katılanların yüzde 55'i Türkiye'nin Irak ve Suriye'deki gelişmelere müdahaleleri onaylamıyor.

Metropol'ün araştırmasına göre, halkın yüzde 71'i IŞİD’i "terör örgütü" olarak niteliyor. Dahası, yüzde 51’i IŞİD’in Türkiye’de örgütlendiği görüşünü dile getiriyor. Türk halkının yüzde 49’u örgütlerin Türkiye’de de terör eylemi yapabileceği kanaatinde.

Araştırmada Balyoz kumpası ile ilgili veriler de yer aldı. Araştırmaya katılanların yüzde 53’ü Balyoz davasında yeniden yargılama kararını olumlu, buldu.

Araştırmada Köşk seçimine dair de sorular soruldu. En çarpıcı sonuç ise, ankete katılanların yüzde 32’si Ekmeleddin İhsanoğlu’nu tanıdığını, yüzde 62 ise tanımadığını belirtiyor.

ulusalkanal.com.tr

İSKİ, İstanbul'daki su oranı hakkında açıklama yaptı Gündem TÜBİTAK kumpası Gündem Kreşte dayak skandalı Gündem Belediye başkanına bombalı saldırıda yeni gelişme! Gündem