Hablemitoğlu’nu unutmadık

O, Cumhuriyet değerlerine sıkı sıkaya bağlı, Kemalizm'i hayat felsefesi edinmiş yurtsever bir tarihçi yazardı. Cumhuriyet düşmanlarının hedefi oldu, evinin önünde uğradığı suikast sonucu hayatını kaybetti. Necip Hablemitoğlu ölümünün 13'üncü yılında mezarı başında anıldı. Anmaya ailesi, tanıdıkları ve çok sayıda seveni katıldı. Cinayetle ilgili yürütülen soruşturma da gündemdeydi.

Abone ol

13 yıl önce kimliği belirsiz şahıslar tarafından evinin önünde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Necip Hablemitoğlu mezarı başında anıldı.

Anmaya Hablemitoğlu'nun eşi Şengül Hablemitoğlu, kız kardeşleri, çocukları, Aile Avukatı Ersan Barkın ve çok sayıda seveni katıldı.

Ankara Karşıyaka Mezarlığında yapılan anmada Şengül Hablemitoğlu kısa bir konuşma yaptı.

Aile Avukatı Ersan Barkın da Necip Hablemitoğlu cinayeti dosyasının yeniden açıldığını hatırlattı. Geçmiş dönemde yapılan soruşturmaların yetersizliğine tepki gösterdi.

Barkır, davanın AKP-Cemaat kavgası ekseninden bağımsız yürütülmesi gerektiğini vurguladı.

ulusalkanal.com.tr

Balbay'dan "son çağrı" Gündem Boğaziçi Üniversitesi'nde PKK kutlaması yapan öğrenci kulübünün faaliyetleri askıya alındı Gündem Kubilay'ı anma törenine sansür Gündem Demirtaş, PKK hendeklerini savundu Gündem