Kriz sonrası ilk toplantı gergin geçti!

Şişli Belediyesi'nde kriz sonrası ilk meclis toplantısı yapıldı. Hayri İnönü ve Emir Sarıgül'ün de katıldığı toplantı gergin geçti. Mustafa Sarıgül'ün sık sık övüldüğü toplantıda Uğur Ertan Dinçer ile Erdoğan Yıldız Şişli Belediyesi'nin yeni başkan yardımcıları olarak görevlendirildi.

Abone ol

Yargıya taşınan tehdit iddialarının ardından Şişli Belediye Meclisi, Ocak ayının ilk meclis toplantısını yaptı.

Gergin bir ortamda geçen toplantıya Hayri İnönü ve Belediye Başkan Yardımcılığı'ndan istifa eden Emir Sarıgül de katıldı. Salona ayrı ayrı giren ikili toplantı boyunca konuşmamayı tercih etti.

Sarıgül'ün yanında olduklarını duyuran 28 meclis üyesi toplantı boyunca İnönü'ye mesafeli davrandı. Toplantıda meclis üyeleri ile yurttaşlar arasında zaman zaman tartışmalar da yaşandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Sözcüsü ve Şişli Meclis üyesi Tonguç Çoban, kürsüde yaptığı konuşmada Eski Başkan Mustafa Sarıgül'ü övdü.

Şişli'deki krizin siyasi olduğunu belirten Çoban, Sarıgül'e sahip çıktı, tehdit ve istifa haberlerinin asılsız olduğunu savundu.

Denetim Komisyonu’nun belirlendiği meclis oturumunda, Emir Sarıgül’den boşalan başkan yardımcılıklarına Uğur Ertan Dinçer ile Erdoğan Yıldız görevlendirildi.

İnönü gergin geçen toplantının ardından yazılı bir açıklama ayptı. İnönü, "Şişli Belediyesi durmaz. Hiç kimse merak etmesin çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor dedi. 30 Mart’ta Şişli’de yeni bir dönem başladığını belirten İnönü, Şişli kazanacak, bunu birlikte göreceğiz" ifadelerini kullandı.

Bu arada CHP'li Beşiktaş Belediyesi'nde de bir istifa yaşandı. 17 Aralık Operasyonu kapsamında gözaltına alınan Beşiktaş Belediye Başkanvekili Hüseyin Avni Sipahi partisinden istifa etti. Mustafa Sarıgül'e yakınlığıyla bilinen Sipahi'nin , CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatı üzerine istifa ettiği belirtildi.

ulusalkanal.com.tr

Hakkı Köylü'den açıklama: Her isim tartışıldı Gündem Ergenekon Hakimleri soruşturulacak! Gündem TRT'ye RTÜK üyesinden tepki Gündem 4 Eski bakan kararına CHP'den ilk açıklama! Gündem