Erdoğan gelecek diye sıkı yönetim ilan ettiler!

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın dün başlayan Adana programı öncesinde kentte geniş çaplı güvenlik önlemlerinin alınması "Sıkı yönetim mi var?" dedirtti. Adana Valisi alınan önlemleri bizzat kontrol etti.

Abone ol

Aydınlık

Erdoğan'ın Adana programı öncesi, Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube ekipleri kentin giriş ve çıkışları ile ana arterlerinin yanı sına Ceyhan, Kozan ve Karaisalı ilçelerinde uygulama yaptı. Kentin 10 farklı noktasında yapılan uygulamalara yaklaşık 300 polis katılırken, arama yapılan bazı araçlarda bulunan beyzbol sopası ve bıçaklara el konuldu.

Tütsüyü test ettiler

Muşta bulunan bir aracın şoförü ile yanında bulunan bir kişi ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürülürken bir araçta çıkan tütsü benzeri madde polis tarafından yakılarak test edildi.

Vali bizzat kontrol etti

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Mustafa Kemal Paşa Bulvarı üzerindeki uygulama noktasını ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Vali Coş, benzer uygulamaların şehirde sürekli, özellikle hafta sonları yapıldığını iddia ederek, "Uygulamalar herhangi bir şekilde olumsuz bir durum ortaya çıkmasın diye, Başbakanımızın teşrifleri nedeniyle çok daha fazla yerde yapılıyor. Araçların teknik şartlara sahip olup olmadıkları, sürücülerin gerekli ehliyetlere sahip olup olmadıkları, sürücülerin alkollü araç kullanıp kullanmadıkları araştırılıyor" dedi.

Memurlara miting talimatı

Bu arada Başbakan Erdoğan’ın Adana gezisinde kalabalık olması için memurlar ve yöneticilere resmi yazı ile çağrı yapıldı. Valilikten gönderilen resmi yazıda tatil olmasına rağmen memurlardan Erdoğan’ı karşılamaya gelmeleri istendi.

Ceyhan Kaymakamlığı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün okullara gönderdiği resmi yazıda, öğretmen ve yöneticilerin 6 Ekim Pazar günü saat 14.00’te, Hükümet Konağı önünde yapılacak olan AKP mitinginde hazır bulunmaları istendi.

'Okul servisleriyle ücretsiz adam taşınıyor'

CHP İstanbul Milletvekili Nur Serter de yaptığı açıklamada, Adana valiliğinin telefon zinciri oluşturarak okullarda öğrenci taşıyan servisleri, miting alanına memurları ve halkı ücretsiz taşımaları konusunda görevlendirdiğini kaydetti.

Serter, AKP’nin miting alanlarını doldurabilmek için tüm varını yoğunu ortaya koyduğunu, devletin imkanlarını parti çıkarları için kullandığını, öğrenci taşıyan servislerin hukuksuz bir şekilde görevlendirdiğini, AKP’nin bu uygulamalarının suç olduğunu belirtti. Adana valisinin resmi yazısını da paylaşan Serter, Adana Valisi ve Ceyhan Kaymakamı hakkında soruşturma açılması gerektiğini vurguladı.

"Sağlam Değilim" isyanı Yurt KYK Eylemi 3. gününde Yurt Adaletin bu mu dünya? Yurt 'Yargıya Güvenmek ve Adalete İnanmak İstiyoruz' Yurt