CHP'den HDP yürüyüşüne destek

CHP, iç kargaşa yaratma hedefi taşıyan HDP yürüyüşünü savunarak yürüyüşe yapılan müdahaleye tepki gösterdi. Partisinin MYK toplantısı sonrası konuşan CHP Sözcüsü Faik Öztrak, "Bu tür uygulamalar Türk demokrasisini geriletiyor" iddiasında bulundu. Öztrak, protestonun "demokratik" olduğunu öne sürdü.

Abone ol

CHP'nin haftanın ilk gününde yaptığı Merkez Yürütme Kurulu toplantısında Parti Sözcüsü Faik Öztrak'ın gündeminde HDP yürüyüşüne yapılan müdahale vardı.

Öztrak, yürüyüşünün engellenmesine karşılık, "Buna gerçekten kimsenin hakkı yok o nedenle iktidarın bu demokratik protestoların önünde engel olmaması gerekir." dedi.

İstihdam Kalkanı Paketi ile kıdem tazminatının kaldırılması hedefine de değinen Öztrak, "Bu dar günde işini kaybedene işsizlik fonundan bir asgari ücret dahi vermediler. Sonra salgını kendileri için fırsata çevirip işçinin kıdem tazminatına el koymaya çalışıyorlar." diyerek hükümeti eleştirdi.

ulusal.com.tr

Çavuşoğlu ve Almanya Dışişleri Bakanı Maas görüştü Gündem İstiklal Marşı 100. yılında beyaz perdeye gelecek Gündem Doğu Perinçek’ten Cumhurbaşkanı’na arz: Ayasofya’nın statüsü değişirse Türkiye ekonomi ve güvenlikte sorunlarla karşılaşır Gündem Koronavirüs tablosu açıklandı: Vaka sayısı bin 592 Gündem