Diplomatlardan yoğun ilgi

İran İslam Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliğinin verdiği İran İslam Devrimi’nin 35. yılı resepsiyonuna ilgi yoğun oldu. Resepsiyona geçen yıllardan farklı olarak batılı ülke diplomatlarının yoğun katılımı dikkat çekti.

Abone ol

İran Büyükelçiliğinin İran İslam Devrimi’nin 35. yılı nedeniyle Ankara’da verdiği resepsiyon dün akşam yapıldı. Geçen yıllardan çok daha kalabalık olan resepsiyona batılı ülke diplomatlarının da yoğun ilgi göstermesi dikkat çekti.

AKP Hükümeti'ni Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz temsil etti.

İşçi Partisi Genel Sekreteri Serhan Bolluk ve Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak da resepsiyonda hazır bulundu.

Şangay İşbirliği Örgütü’ne üye ülkelerin diplomatları, resepsiyona tam kadro katıldı.

ABD İran’a yönelik yaptırımlarda ısrar ederken Avrupa ülkeleri İran’la temaslarını hızlandırdı. Son aylarda Avrupa ülkelerinden çok sayıda bakan İran’ı ziyaret ederken, işadamları da İran turlarına başladı. Geçtiğimiz iki ay içinde İtalya, Fransa ve Almanya’dan toplu halde işadamları İran’'ı ziyaret edip İranlılarla iş görüşmeleri yaptığı belirlendi.

Bu arada İngiltere’nin Ankara Büyükelçisi'nin de İran Ankara büyükelçisini ziyaret ettiği öğrenildi.

ulusalkanal.com.tr

Başbakanlık'taki soruşturmaya 4 ifade Gündem Emniyet'te büyük deprem Gündem Bahçeli'ye fezleke Gündem AKP oylarını düşüremedikten sonra İstediğiniz kadar “oyları bölmeyin” deyin Gündem