Öğretmenlere sert müdahale

Özelleştirmeye ve eğitimdeki gericileşmeye karşı Muğla Yatağan'dan yola çıkan Eğitim-İş'li öğretmenler Ankara'ya ulaştı.

Abone ol

Ankara karıştı! Öğretmenlere sert müdahale

Onlar bu ülkenin öğretmenleri, yol göstericileri. Laik eğitimn ve özelleştirmelere karşı yola çıktılar, önce polis kalkanları ile durduruldular. Ardından tazyikli su ve biber gazlı müdaheleye maruz kaldılar.

Eğitim- İş üyesi öğretmenler, 17 Aralık'ta Yatağan'dan yola çıktı. Bugün Başkent Ankara'ya ulaştılar. Amaçları, eğitimdeki gericileşmeye dikkat çekmekti.

Tandoğan'da onları büyük bir kitle karşıladı. Hep birlikte Tandoğan’dan, Kızılay Güven Park’a doğru yola harekete geçildi. Öğretmenler daha 100 metre bile ilerlemeden önleri polis kalkanları ile kesildi. Gazi Mustafa Kemal Bulvarı trafiğe kapatıldı.

Eğitim-İş yöneticileri dertlerini anlatmak için polislerin yanına gitti. İstekleri Kızılay'a yürüyüp, basın açıklaması yapıp dağılmaktı, olmadı. Polis, yürüyüşe izin vermedi. Öğretmenlerin kararlılıklarını kırmak için biber gazına sarıldı.

Bir anda TOMA'lar da harekete geçti, tazyikli su ve gaz bombalı müdahale başladı. Ankara'nın ayazında, çocukları ile birlikte eyleme katılan öğretmenler ne yapacakalarını şaşırdı. Çok sayıda kişi gazdan etkilendi ve yaralndı. Eğitim-İş Başkanı Veli Demir'inde müdahale sırasında Güvenlik Şube Müdür Yardımcısı tarafından darp edildi.

Müdahaleye rağmen öğretmenler dağılmayıncada gözaltı başladı. Aralarında Eğitim-İş Genel Başkanı Veli Demir'in de bulunduğu 150 eğitimci gözaltına alındı. Ters kelepçe uygulanan polisler, araçlara sürüklendi. Bir öğretmen çocuğu ile birlikte gözaltına alındı, arkadaşları çocuğu alabilmek için dakikalarca polise dil döktü.

Müdahale sonrasında öğretmenler Eğitim İş Genel Merkezi'nde önünde toplandı.

Genel merkez önündeki açıklamadan sonra Ankara Emniyet Müdürlüğü önüne giden öğretmenler, gözaltına alınan arkadaşları serbest bırakılıncaya kadar bekleyeceklerini açıkladı.

Bilirkişi: Orantısız Gündem Kim acaba bunlar? Gündem CHP'de krizin ilk ayağı olan “Dayak skandalının“ görüntüleri ortaya çıktı Gündem Ankara'da OHAL! Gündem