Libya'da gerginlik yükseliyor

Libya'da gerginlik yükseliyor. Halife Hafter, diplomatik temaslarını hızlandırdı. ABD ve Rusya ile peş peşe görüşmeler yapıldı. Meşru Ulusal Mutabakat Hükümeti Başkanı Serrac ise Trablus'a yönelik saldırıların ardından, Hafter ile yürütülen müzakerelerin askıya alındığını duyurdu.

Abone ol

Libya'da ateşkes süreci işlemiyor. Hafter güçleri Trablus'a yönelik saldırılarına devam ederken, diplomasi trafiğini de hızlandırdı.

Hafter, ABD’nin Libya Büyükelçisi Richard Norland’ın bir araya geldi.

Görüşmeye ilişkn açıklama Hafter'e bağlı Libya Ulusal Ordusu basın dairesinin twitter hesabı üzerinden yapıldı. Açıklamada, ordunun başındaki Hafter ve ABD’nin Libya Büyükelçisi Richard Norland’ın bir araya gelerek, Libya krizinin çözümünü ele aldıkları kaydedildi.

Görüşmeye ilişkin bir paylaşım da ABD'nin Libya Büyükelçiliği'nin hesabından yapıldı.

Hafter'in bir diğer görüşmesi ise Rusya ile oldu. Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ile Libya'da görüştü.

Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada "Tarafların görüşmesinde Libya'daki durum ele alınmıştır" denildi. İki ismin "siyasi çözüm" vurgusu yaptığı ifade edildi.

Öte yandan Hafter Trablus'a saldırmaya devam ediyor. Libya Sağlık Bakanlığı, Hafter güçlerinin Trablus Limanı’na düzenlediği füze saldırısında 3 sivilin hayatını kaybettiğini, 5 kişinin de yaralandığını açıklamıştı.

Tüm bu gelişmelerin üzerine Ulusal Mutabakat Hükümeti Başkanı Serrac, Birleşmiş Milletler gözetiminde Hafter ile yürütülen müzakerelerin askıya alındığını duyurdu.

Bu kapsamda, Birleşmiş Milletler himayesinde ikinci turu yapılacak olan 5+5 Ortak Askeri Komite toplantısına da katılımlar askıya alındı.

Diğer yandan Avrıpğa Birliği, Libya'ya yönelik silah ambargosu'nun kontolü amacı ile Akdeniz'de bir operasyon başlatacaklarını duyurmuştu. Ulusal Mutabakat Hükümeti karara tepki gösterdi.

Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti Dışişleri Bakanlığı, 'Avrupa Birliği'nin Libya’ya silah ambargosunun denetlenmesi kararının başarısız olacağını' açıkladı.

ulusal.com.tr

ABD ve Yunanistan'dan askeri tatbikat Dünya Sinirlioğlu BM'de konuştu Dünya İran sandığa gidiyor Dünya Pompeo İran'ı hedef aldı Dünya