Çavuşoğlu: Başika'ya güvenlik sorunu üzerine asker gönderdik

Abone ol

Büyükelçiler Konferansı’nda konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye’nin Irak’ın toprak bütünlüğüne saygı duyduğunu söyledi ve "Son dönemde Başika'da güvenlik ciddi risk altına girmişti, bu nedenle askeri intikal yapıldı" dedi.

Çavuşoğlu’nun konuşmasından satırbaşları şöyle:

* Irak, Başika'daki varlığımız terörle mücadele kapsamındaki adımlardan biridir. Son dönemde Başika'da güvenlik ciddi risk altına girmişti, bu nedenle askeri intikal yapıldı, bir Musul olayını daha göze alamazdık. Irak'ın toprak bütünlüğüne saygı duyuyoruz, bu konuda kimsenin endişesi olmasın.

* İsrail ile görüşmeler devam ediyor, özür talebi karşılandı. Tazminat ve Gazze ambargosunun kaldırılması yerine getirilmesini beklediğimiz talebimizdir. Ancak bu konularda henüz mutabakata varılmış değil.

'İRAN — SUUDİ GELİRİMİ BÖLGE SORUNLARINI DERİNLEŞTİRECEK'

* İran-Suudi Arabistan gerilimi bölgedeki sorunları derinleştirecek potansiyel taşıyor. Sağduyulu hareket edilmesi gerekiyor, ülkemiz bu gerilimin çözülmesi için her türlü gayreti göstermeye hazır.

* ABD'de bu yıl seçim yılı olacak, bazı adayların İslam karşıtı mesajlarından rahatsızlık duyuyoruz.

* AB bizimle ilişkisine günübirlik bakmamalı, AB'nin Türkiye'ye ihtiyacı sadece göç konusuyla sınırlı değil.

* Ülkemiz Kıbrıs meselesinin bu yıl çözülmesi için üzerine düşen sorumluluğu yerine getirecek.

Doğduğu yerde şehit olan Ayyıldız'ın vasiyeti: Beni doğduğum yere gömün Gündem TSK: 465 terörist öldürüldü Gündem Tokat'ta 14 gündür kaybolan çocuklar için Kılıçkaya Barajı'nın suları kesildi Gündem Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yeni düzenleme Gündem