TSK'nın açıklaması Erdoğan'ın bilgisi dahilinde

Türk ordusuna kumpas Milli Güvenlik Kurulu gündemine taşındı. Genelkurmay Başkanı Necdet Özel, MGK toplantısında Ergenekon ve Balyoz tutsakları için yeniden yargılama beklentisini dile getirdi. Genelkurmay'ın "TSK personeliyle açıklaması da Başbakan Erdoğan'ın bilgisi dahilinde yapıldı.

Abone ol

Yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarının ardından, Başbakan'ın Başdanışmanı Yalçın Akdoğan'ın "Cemaat Türk Ordusu'na kumpas kurdu" sözleri Milli Güvenlik Kurulu'na da yansıdı. Konuyu gündeme Genelkurmay Başkanı Necdet Özel getirdi.

Özel, MGK toplantısında Ergenekon, Balyoz ve Askeri Casusluk davalarının gözden geçirilmesi ve yeniden yargılama beklentisini dile getirdi.

Özel'in, Türk Ordusu'nun yagılandığı davalarda delil üretimi, tapelere eklemeler yapılması, bilgilerin basına sızdırılması ve kamuoyunun yönelendirilmeye çalışılmasını da MGK gündemine sundu.

Genelkurmay'ın dünkü açıklaması için de bir süredir hazırlık yapıldığı ve açıklamanın Başbakan Erdoğan'ın bilgisi dahilinde yapıldığı bildirildi.

Genelkurmay'ın dünkü açıklamasında Türk Ordusu subaylarının yargılandığı davaların yakından takip edildiği belirtilmişti.

ulusalkanal.com.tr

Erdoğan Manisa'da TGB'liler gözaltında Gündem İmam'ın CİA bağlantısı Gündem Bir müdür daha görevden alındı Gündem 3 şube müdürü daha görevden alındı! Gündem