Öcalan Hükümet'e Hükümet Öcalan'a...

Tıkanan bölünme açılımı, taraflar arasında karşılık suçlamalara neden oldu. PKK lideri Abdullah Öcalan'ın hükümeti suçlayan ifadelerine karşılık Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan "Öcalan olayları tahrik etti" dedi. Örgütü, "Eylemleri tıkaç olarak kullanmakla" suçladı, HDP'ye de "Özeleştiri" çağrısı yaptı.

Abone ol

AKP-PKK-Öcalan hattındaki bölünme açılımının tıkanması karşılıklı suçlamalara neden oldu. PKK lideri Abdullah Öcalan'ın "Hükümet beni araçsallaştırmak istemenin yanlışlığını anladı" açıklamasından sonra Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'da Öcalan'ı suçladı

Akdoğan, katıldığı bir televizyon programına sürece ilişkin soruları yanıtladı. PKK'nın şiddet eylemlerini değerlendiren Akdoğan, Öcalan'ı eylemleri tahrik etmekle suçladı.

Akdoğan, Öcalan'ın "Süreci dirilttik" açıklamalarını "U dönüşü" olarak değerlendirdi.

Kandil'in eylemleri süreci tıkamak için kullandığını söyleyen Akdoğan, HDP'ye de özeleştiri çağrısı yaptı.

HDP'den gelen "Yol haritası bizimle paylaşılmadı" açıklamalarına karşı "Yol haritasının Eylül ayında hem Öcalan'a hem Kandil'e hem de HDP'ye gönderildiğini" ifade etti.

ulusalkanal.com.tr

Bir takipsizlik de MİT TIR'larına! Gündem Marmaray'a İspanyol rötarı! Gündem Kanada'da silahlı saldırı Gündem ''ÖSO dememize rağmen ABD PYD'ye destek sağladı Gündem