Zirve davasının belgeleri kayıp

Zirve Yayınevi davasının kilit ismi İlker Çınar'a ait el yazıları dava dosyasında kayboldu. İnceleme için Emniyete gönderilen belgeler geri gelmedi. Emniyet Kriminal raporunun mahkemeye gönderildiği dosyada orijinal belgelerin olmadığı tutanak altına alındı.

Abone ol

Gizli tanık olarak verdiği ifadelerle Zirve Yayınevi davasında; davanın seyrini değiştirerek Ergenekon operasyonları ile ilişkilendirilmesini sağlayan İlker Çınar'a ait el yazılı belgeler dosyada kayboldu.

İlker Çınar'a ait ajanda ve dilekçedeki el yazılarının kendisine ait olup olmadığının tespiti için Emniyet Kriminal Laboravutarı’na gönderilen belgeler dava dosyasına geri dönmedi. Kriminal raporunun mahkemeye ulaştığı dosyada İlker Çınar'a ait belgelerin yer almadığı fark edilince durum tutanakla kayıt altına alındı.

Emniyet Kriminal Laboratuvarı’na yazı yazılarak belgelerin akıbeti soran mahkemeye bir buçuk aydır yanıt verilmedi.

Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada önemli bir karar da alındı. Mahkeme, İstanbul Emniyetindeki F-tipi örgüte yönelik operasyon soruşturmasında Zirve yayınevi davası ile ilgili belge olup olmadığını sorulmasına karar verdi. F-Tipi örgüt soruşturmasındaki ilgili belgeler mahkeme tarafından istenerek dava dosyasına eklenecek.

Duruşmada Emekli Orgeneral Hurşit Tolon isyan etti ve kumpasa bir an önce son verilmesiini istedi. Tolon, “Yalancı bir sanık, tanık ve müfteri yüzünden bize çektirilen azaba son verilmesini istiyorum” dedi.

Gizli tanık İlker Çınar'a yurt dışı çıkış yasağı getiren mahkeme, Çınar'ın kararı ihlal etmeye teşebbüs etmesi halinde tutuklanmasına karar verdi. Duruşmayı 15 Ekim'e erteleyen mahkeme tutuklu askerlerin tahliye taleplerini ise reddetti

ulusalkanal.com.tr

Türkiye'den önemli adım Gündem CHP'de kurultaya doğru Gündem CHP'de Sarıgül iddiası: Hangi göreve getirilecek? Gündem AKP açılımın aşamalarını belirledi! Ancak en önemli konu yok! Gündem