Ulusal Kanal, Avrupa'ya gitmeye hazırlanan mültecilerin İstanbul'daki evlerine konuk oldu

Her gün cansız bedenlerin kıyıya vurduğu haberleri geliyor ekranlarınıza. Umutlarla geldikleri Türkiye'den, ölüm yolculuğuna çıkıyorlar... Tek hedefleri Avrupa'ya ulaşmak.. Peki, onları ölüm tehlikesine rağmen bu yolculuğa çıkaran ne? Ulusal Kanal, Avrupa'ya gitmeye hazırlanan mültecilerin İstanbul'daki evlerine konuk oldu. Hem hikâyelerini hem yaşadıkları zorlukları dinledi. Şengül Derin'in görüntüleriyle Hüsna Sarı'nın özel haberi.

Abone ol

Hepsinin de sıkıntısı aynı. Dillerinden işsizlik, yoksulluk ve gelecek kaygısı dökülüyor. Avrupa'yı kurtuluş olarak görüyorlar...

Kapıyı evin annesi ve çocukları açıyor bize.

Avrupa'ya varanların hikayeleri dilden dile dolaşıyor. Umutlarına umut katıyor.

Başka bir eve konuk oluyoruz.Daha önce depo olarak kullanılan bu yer yeni evli bir çiftin yuvası olmuş artık.

Hepsinin dilinde de aynı cümle. Umuda yolculuğun yaşı da yok. 50 yaşındaki bu Suriye'li kadın gibi.

Ailenin küçük kızı henüz lise çağında. Ama okulunu bırakıp kaçmak zorunda kalmış. Gözyaşları içinde anlatıyor hayallerini.

Kimi belki denizde can verecek kimi ise hayallerine ulaşacak. Sonuç her ne olursa olsun umut yolculuğu asla bitmeyecek.

Türkiye'den gitseler de gitmeseler de mültecilerin barınma sorunu yakıcı... Okmeydanı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği mültecilerin barınma sorununu çözmek için yardım bekliyor.

HABER: HÜSNA SARI KAMERA: ŞENGÜL DERİN

ulusalkanal.com.tr

Kahramanları on binlerce vatandaş edebiyete uğurladı Gündem Büyük operasyon başladı! Özel eğitimli komandolar bölgeyi ablukaya aldı Gündem Sessiz Çığlıklar cezaevindeki tek kumpas mağduru Murat Eren için Gündem Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek: Sultanahmet saldırısı TSK’ya karşı yapıldı Gündem