TGB bayrağı için yürüdü

Türkiye Gençlik Birliği ve Türkiye Liseliler Birliği ortak bir yürüyüş düzenleyerek, Lice’deki bayrağın indirilmesini protesto ettiler

Abone ol

Bayrakyürüyüşüne İşçi Partisi, ADD, İSÇEİD, Taşeron işçileri derneği, destek verdi. Gençler Havuzlu çarşıda bir araya gelerek, önce saygı duruşu, arkasından istiklal marşı okunarak eylem başlatıldı. Havuzlu çarşıda bayrak için şiirler okundu, konuşmalar yapıldı ve sloganlar atıldı.

Havuzlu çarşıda konuşmalardan sonra yürüyüşe geçildi. Şehit Pamir Caddesi üzerinden, daha sonra Namık Kemal Caddesi ve Ulu Cami caddesi üzerinden Atatürk anıtına çıkıldı. Anıt alanında tekrar saygı duruşu, istiklal marşı okunduktan sonra olaysız şekilde dağıldılar.

Yürüyüşte İşçi Partisi İl Sekreteri Emilhan Güçlü ve Türkiye Liseler Birliği İskenderun Şube başkanı Efecan Çapık birer konuşma yaptılar.

Yürüyüşte ise Bayrak düşmanı Çankaya’ya çıkamaz, Mustafa Kemal’in askerleriyiz, Bayrak inmez vatan bölünmez sloganları atıldı ve dövizleri taşındı.

Yürüyüşün en önünde büyük Türk bayrağı ve Bayrakları bayrak yapan Üstündeki kandır, toprak uğuruna ölen varsa vatandır, pankartı taşındı.

Emilhan Güçlü, bütün milletin bayrağına sahip çıktığını belirterek, bayrağa saldıranların yenilgiye uğrayacaklarını belirtti. “Bütün milletimiz bayrağına sahip çıkmıştır. Çünkü, bayrak vatandır, bayrak namustur, bayrak egemenliktir, bunlardan asla vazgeçemeyiz. Büyük Ortadoğu Projesinin enstrümanları ile birlikte ABD, AKP, PKK hepsi yenildiler. Bu gayri milli cephe yenildi ve Türk milleti ve bayrağı kazandı. O bayrağı indirirken Türk ve Kürdü karşı, karşıya getirip, kışkırtmak istediler ama yapamadılar. Bu bölücü temsilcileri cumhurbaşkanlığı makamına çıkamazlar” diyerek konuşmasını tamamladı.

Efecan Çapık ise AKP’nin açılımının bu olaylarla bir kere yaşandığını ve PKK ve AKP ortaklığını su yüzüne çıkardığını söyledi. “Türk bayrağına yapılan saygısızlık, Türk-Kürt kardeşliğine yapılan büyük bir ihanettir. Türk bayrağı, bağımsızlıktır, özgürlüktür, direniştir, vatandır.

Türk milletinin fedakarlığıyla, canıyla, kanıyla emeği ile sağlanmıştır. Bağımsızlık bayrağının gönderden indirilmesi demek, Türk milletinin karşısına dikilmek demektir. Bağımsızlık bayrağına yapılan bu terbiyesizlik, AKP’ nin ve PKK’nın yürüttüğü, Oslo’da çerçevesi çizilen, sözde barış sürecinin eseridir. Milliyetçi çıkışlar ile Cumhurbaşkanlığı seçimlerine güçlü girmeyi hedeflemektedir. Doğu illerini PKK’nın denetimine bırakan Türk Subayını ABD’nin ve AB’nin çıkarları için hapsetmeye çalışan Türk askerini Doğu’da etkisizleştiren Tayyip Erdoğan’ın kendisidir. Ancak Türk milleti Tayyip Erdoğan’a gerekli cevabı verecektir. Nasıl Kürt halkı BDP-KCK, tarafından yapılan eylem çağırısına itibar etmemişse, Türk haklıda Kürdü ile birlikte AKP-PKK ittifakını dağıtacaktır.” Dedi

Hüseyin Güler

ulusalkanal.com.tr

Van'da korkutan deprem Yurt Kaçak cinsel ürünlere el konuldu Yurt “Cinayeti oğlu ve babası birlikte işledi” Yurt Cennet koyuna göz göre göre moloz döktüler! Yurt