İnfaz düzenlemesiyle 3 suçta cezalar arttırıldı

90 bin kişinin tahliyesini sağlayan infaz düzenlemesinde üç suç için ayrı bir değişiklik yapıldı. Buna göre, kasten yaralama, tefecilik ve suç örgütü kurma cezalarında artışa gidildi. Kasten yaralama suçunda ceza bir kat artırıldı. Ölümle sonuçlanması halinde ise verilen cezanın üst sınırı yükseltildi. Örgüt kurma suçu işleyenler ise 4 yıldan 8 yıla kadar yargılanacak.

Abone ol

İnfaz düzenlemesiyle 3 suçta cezalar arttırıldı. Ceza infaz düzenlemesinin yürürlüğe girmesinin ardından 90 bin kişi cezaevlerinden tahliye edildi. Kanunlaşan tekliften terör, cinsel saldırı suçluları faydalanamıyor.

Kanunda 3 suçun cezasında ise değişiklik yapıldı. Kasten yaralama, tefecilik ve suç örgütü kurmada cezaları arttıran yeni hükümler Türk Ceza Kanunu’na eklendi.

Buna göre, kasten yaralamanın “canavarca his” ile işlenmesi halinde ceza bir kat oranında arttırılacak. Kasten yaralamanın ölümle sonuçlanmasında verilen cezanın üst sınırı 16 yıldan 18'e çıkarıldı.

Suç örgütü kuranlara verilen cezalarda da değişikliğe gidildi. Cezanın altı sınırı 2 yıldan 4 yıla, üst sınırı ise 6 yıldan 8 yıla yükseltildi. Bu örgütlere üye olanlara hükmedilecek cezanın 1 yıl olan alt sınırı 2 yıla, 3 yıl olan üst sınırı da 4 yıla çıktı.

Tefecilik suçunda verilecek hapis cezasının üst sınırı da 6 yıl oldu. Suçun örgüt faaliyeti çerçevesinde işlenmesi halinde de verilecek ceza bir kat artırılacak.

ulusal.com.tr

Orhan Koloğlu hayatını kaybetti Gündem Selçuk’tan kısa çalışma ödeneği açıklaması Gündem Türkiye'den Doğu Akdeniz'de gövde gösterisi Gündem Çiğ süt ve manda üreticilerinin beklediği haber geldi Gündem