Kıbrıs Türk tarafı yeni müzakereci atamayacak

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde kurulan yeni koalisyon, yeni bir müzakereci atayamacak. Açıklamayı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı yaptı. Akıncı, "Kıbrıs Rum kesiminde bir zihniyet dönüşümü sağlanırsa, müzakerelerin yeniden başlamasının söz konusu olabilir" diye konuştu.

Abone ol

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin kurulan yeni koalisyonu, yeni bir müzakereciye gerek duymadı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı yaptığı açıklamada, Kıbrıs Rum Kesimi ile Temmuz ayında yapılan başarısız müzakerele dikkat çekti.

Sonuç odaklı bir süreç isediklerini belirten Akıncı, bugünkü durumda Rum kesimi ile günlerce müzakere etmenin kabul edilebilir olmadığını ifade etti.

Akıncı, Güney'in artık bir karara varması gerektiğini de belirtti, "Bizimle bu topraklarda eşit statüde bir paylaşıma niyetleri var mı, yok mu? Bunu göreceğiz, bunun unsurlarını bize göstermelerini bekleyeceğiz" diye konuştu.

Öncesinde müzakereler, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide aracığılığında İsviçre'nin Crans-Montana kentinde yürütülmüş, ancak hiç bir sonuç çıkmamıştı.

ulusal.com.tr

Doğan Perinçek'ten Bozcaada depremiyle ilgili önemli uyarı: Neden önemsenmeli Gündem CHP'nin Parti Meclisi değerlendirildi: Liberal ağırlıklı PM oluştu Gündem TSK'dan açıklama: 1 asker şehit Gündem Türkiye Afrin'de şehit olan 5 kahraman evladını sonsuzluğa uğurladı Gündem