Son dakika haberleri... Yunanistan'da seçimin galibi belli oldu

Yunanistan'daki erken seçimlerin galibi Kiryakos Miçotakis oldu. Aleksis Çipras, tek başına iktidara gelen Miçotakis'i tebrik etti. Yunanistan için Çipras dönemi sona ererken başa gelen Yeni Demokrasi Partisinin ekonomik vaatleri ön plana çıkıyor

Abone ol

Yunanistan'daki erken seçimi ana muhalefetteki merkez sağ Yeni Demokrasi partisi kazandı.

Kiryakos Miçotakis liderliğindeki Yeni Demokrasi Partisi oyların yüzde 39,6'sını alarak 300 sandalyeli mecliste 158 milletvekili çıkarttı. İktidarda bulunan SYRIZA (Siriza) ise oyların yüzde 31,6'sını elde ederek ikinci sırada yer aldı.

SYRIZA lideri Aleksis Çipras, Mitsotakis'i telefonla arayarak tebrik etti. Çipras, Atina'da yaptığı konuşmada, "Vatandaşlar tercihini yaptı. Halkın oyuna saygımız tam." dedi, Yoluna ana muhalefet partisi olarak devam edeceklerini söyledi.

Kiryakos Miçotakis ise zaferinin ardından "Bugünden itibaren zor ama güzel bir mücadele başlıyor." ifadelerini kullandı.

Yeni başbakan, Yunanistan'ın sesini Avrupa sahnesinde daha çok duyulacağını ifade etti. Özellikle gençlere yeni fırsatlar vereceğini ve ülkesindeki işsizlikle mücadele edeceğini söyledi.

Seçimleri kazanan Mitsotakis'i ilk kutlayan isimler arasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan vardı. Erdoğan tebrik mesajında, seçim sonuçlarının Türkiye-Yunanistan ilişkileri ve bölge için hayırlı olması temennisinde bulundu.

ulusal.com.tr

Endonezya'da 7,1 büyüklüğünde deprem Dünya Afganistan'da patlamada 7 çocuk öldü Dünya Yunanistan sandık başına gitti Dünya ABD Almanya'dan Suriye'ye asker göndermesini istedi Dünya