BMC'nin de aralarında olduğu üç fabrikada toplu sözleşme imzalandı

Türk Metal Sendikası, MESS Grup Toplu İş Sözleşmesi'nin imzalanmasının ardından BMC'nin de aralarında olduğu üç fabrikada toplu sözleşme imzaladı. Kazanımlar MESS'in üstüne çıktı.

Abone ol

Türk Metal Sendikası, MESS Grup Toplu İş Sözleşmesi'nin 30 Ocak'ta imzalanmasının ardından, şubelerde yapılan münferit toplu sözleşmeleri bir bir tamamlamaya başladı. Toplu sözleşmeler, MESS'te elde edilen kazanımların da üstüne çıktı.

İlk sözleşme, İzmir'de faaliyet gösteren ve bine yakın işçinin çalıştığı Cevher Jant Fabrikası'nda imzalandı. Türk Metal Sendikası İzmir Şube Başkanı Mürsel Öcal toplu sözleşmenin ayrıntılarını Ulusal Kanal'a anlattı.

İkinci sözleşme ise yerli otomobil üretme konusunda yetkilendirilen BMC'de imzalandı.

Son olarak 23 Mart'ta 800 işçinin çalıştığı Sider Çelik Fabrikası'nda toplu iş sözleşmesi imzalandı. Orada da MESS'in üzerine çıkıldı.

Türk Metal Sendikası İzmir Şube Başkanı Mürsel Öcal, Ege Bölgesi'ndeki örgütlenme çalışmalarına hız vereceğini açıkladı.

ulusal.com.tr

Borsa günü düşüşle tamamladı Ekonomi Doğu Karadeniz'den Rusya'ya ihracatta yüzde 30'luk artış Ekonomi 'İhracatta 170 milyar doları aşacağız' Ekonomi Taşeron işçiler kadroya kavuştu Ekonomi