Rusya ve ABD'den Suriye kararı

Amerika ve Rusya, Suriye'deki ateşkesi görüşmek üzere Cuma günü bir araya gelecek. Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Gennadiy Gatilov, Rus ve ABD'li askeri yetkililerin Suriye'de ateşkesi konuşmak için bu hafta bir araya gelmesinin planlandığını söyledi.

Abone ol

Suriye ordusu sahada askeri operasyonlarını sürdürürken, Rusya ve Amerikaateşkes konusunu görüşmek üzere bir araya gelecek.

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Gennadiy Gatilov, Rus ve ABD'li askeri yetkililerin Suriye'de ateşkesi konuşmak için bu hafta bir araya gelmesinin planlandığını söyledi.

İnterfax haber ajansına konuşan Gatilov, "Suriye'de düşmanca davranışların sonlandırılması için oluşturulan grubun cuma günü toplanması planlanıyor. Toplantıya Rusya ve ABD'nin askeri temsilcilerinin yanı sıra Uluslararası Suriye Destek Grubu'nda yer alan bazı kilit ülkelerinde katılması bekleniyor" dedi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rusya ve Amerika'nın ateşkesle ilgili bir çalışma grubu oluşturduğunu ve bu grupta diplomat ve askeri yetkililerin yer aldığını söylemişti.

Çalışma grubunun toplantılarını İsviçre'nin Cenevre kentinde yapması bekleniyor.

Rus Bakan Yardımcısı, uçuşa yasak bölge ile ilgili yöneltilen bir soruyu da yanıtladı. Gatilov, Şam ve Birleşmiş Milletşer Güvenlik Konseyi'nin onayı olmadan uçuşa yasak bölge oluşturulamayacağını vurguladı.

ulusalkanal.com.tr

İran'ın dini lideri Ayetullah Hamaney’den 'Amerika' uyarısı Dünya İran: Suudi Arabistan'ın Suriye'ye girecek ne gücü var ne cesareti Dünya Rusya'dan Halep ve Azez iddialarına yalanlama Dünya Suriye: PYD'yi destekliyoruz Dünya